در این حیطه چند عامل مهم و اثر گذار به ترتیب عبارتند از:
1- « مقابله افراد با ارزش های اخلاقی »
افراد یک جامعه در رابطه با ارزش های اخلاقی ، غالبا به روش یکسانی ، عمل نمی کنند، بلکه عده ای از آنان به موضع گیری و مقابله با ارزش ها، اهتمام دارند و این موضع گیری ها در تقابل مستقیم با آن ارزش ها است و نمونه بارز آن را در بخش موسیقی مبتذل می توان ملاحظه نمود.
2- « نمادی از هویت منفی »
چنانچه فردی از طریق خلق آثار وجودی ، کسب موفقیت در عرصه های مختلف و نظایر آنها، هویت خود را یافته و آن را تقویت نماید به هویت مثبت نزدیک شده است و چنانچه از طریق مخالف با جامعه ، گروه و یا هنجارهای اجتماعی، دست به اقدام زند به هویت منفی نزدیک شده است.
برای هویت منفی نیز می توان مظاهری را برشمرد که یکی از آن ها مخالفت با هنجارهای جامعه و به ویژه پخش موسیقی مبتذل آن هم با صدای بلند و آزار دهنده می باشد.
3- « احساس درماندگی»
برخی از افراد و به ویژه در سنین جوانی، احساس درون تهی بودن می کنند و در نتیجه از مواجهه صحیح با مسائل زندگی و جامعه خویش عاجزند. قبول این عجز و درماندگی آنان را دچار خشم و عصبانیت می کند. و لذا در مواردی هم ناراحتی خود را به شکل عصیان و طغیان ،بروز می دهند ، یکی از راه های ابراز عصیان علیه جامعه ، پخش موسیقی مبتذل است.
4- « دلمشغولی بی هدف »
یکی از ویژگی های سنین نوجوانی و جوانی ، جستجوی معنا و مفهوم زندگی است. ناکامی در یافتن مفهوم زندگی ، موجب ایجاد نوعی تلاطم و بحران مناسبات فرد و دیگران می شود. پناه بردن به موسیقی مبتذل ، در نظر این عده ، وسیله ای است که آن ها را از دنیای واقعیت و دغدغه های آن موقتا دور نگه داشته و احساس نوعی آرامش می کنند.
