با آغاز بکار دور جدید مجمع تشخیص مصلحت نظام و در شرایطی که محمد هاشمی رفسنجانی برادر رئیس مجمع تشخیص برای حضور در این دوره حکمی دریافت نکرده است، اخبار دریافتی حاکی از حضور محمد هاشمی با بهانه ریاست دفتر رئیس مجمع تشخیص در جلسات این مجمع است.
دکتر احمدی نژاد در ابتدای صحبتهای خود با تبریک به نمایندگانی که مورد اعتماد حوزه انتخاباتی خود قرار گرفته اند، اظهار داشت: شما امروز وارد مرکزی بسیار مهم و حساس، برای خدمتی بالاتر و والاتر شده اید. رئیس جمهور با اشاره به این جلسه، گفت: در این جلسات موضوعات فراوانی مطرح می شود؛کارهایی که باید در کشور انجام شود، شرایط منطقه، تعامل مجلس و دولت،اقتصاد، سیاست، فرهنگ و ...
ما عادت کردهایم همه چیز را برای ثوابش انجام دهیم. استادی داشتم که میگفت: شما برای فهمیدن بخوانید، ثواب به پای خودش میآید. این بد شده که ما این جور بارآمدهایم. یعنی الان میخواهیم عمره برویم، اولین چیزی که در ذهن خطور میکند ثواب است. اعتکاف میرویم اولین چیزی که خطور میکند ثواب است. اعتکاف فلسفهاش چیست؟ اعتکاف از عَکَفَ مشتق است، عُکوف یعنی یک جا ایستادن. اعتکاف رمزش این است که شما همیشه پیش خدا بمانید. حج هم رمزش همین است. عمره رمزش دور خدا چرخیدن است، اما ما همه را برای ثوابش انجام میدهیم. آن استادم میگفت: اگر آدم در تابستان برای خنک شدن وضو بگیرد وضویش باطل است، اما اگر برای خدا وضو بگیرد هم خنک میشود و هم عملش صحیح است. ثواب ما را بیچاره کرده است.
زیارت جامعه را برای فهمیدن بخوانید. این جملهها عرشی است. اصلاً ببینید «و الرحمة الموصولة» یعنی چه؟ از خدا بخواهید که خدایا! با طهارت باطنی به من بفهمان. برای همین هم هست که علما به شرح زیارت جامعهی کبیره اهتمام ورزیدهاند. من دوست داشتم مرحوم امام راحل یک شرح مینوشتند به زیارت جامعه. زیارت جامعه را علما شرح کردهاند. مرحوم مجلسی اول شرح کرده است، پدر علامهی مجلسی که امامی که باج به فلک نمیداد، در حق او میفرماید: شیخ ارباب معرفت؛ مولانا محمد تقی مجلسی.
شرح دیگری که خیلی ممتاز است، برای آقاسید حسین همدانی درودآبادی است که «الشموس الطالعة فی شرح زیارت الجامعة» نام دارد. ایشان همشاگردی میرزا جوادآقا ملکی تبریزی و از شاگردان ملا حسینقلی بوده است. البته شرح ایشان بسیار مشکل است و اگر کسی عرفان نظری نخوانده باشد، از همه جای این شرح بهرهمند نمیشود.
شرح دیگر «الأنوار اللّامِعَة» برای مرحوم سید عبدالله شُبّر نجفی است که آن هم شرح خوبی است. این کتاب اگر دم دست باشد، برخی از مشکلات را حل میکند.
یک کتاب دیگری که در شرح زیارت جامعهی کبیره از معاصران نوشته شده است، کتاب «ادب فنای مقربان» است از حضرت آیتالله جوادی آملی که امیدواریم ایشان این شرح را به پایان برسانند
امام رضا سلام الله علیه :
هذا [الامامُ الجَوادُ سلام الله علیه] المَولُودُ الَّذی لَم یُولَد مَولُودٌ أعظَمُ بَرَکَةً عَلى شیعَتِنا مِنهُ؛
این مولودى است که پر برکتتر از او براى شیعه ما به دنیا نیامده است
خیر و برکت از نگاه قرآن و حدیث: ح 942
امام جواد سلام الله علیه :
قَد عاداکَ مَن سَتَرَ عَنکَ الرُّشدَ اتِّباعاً لِما تَهواهُ؛
آن که به خاطر میل تو، رشد و صلاحت را از تو پنهان کند، با تو دشمنى کرده است
میزان الحکمة: ح12181
در امتحان های بزرگ مانند جنگ است که باطن آدم هایش آشکار می شود. فانوس کمین نقطه پنهان انسان های را آشکار می کند که خود راه روشنی هستند برای مبارزه علیه ظلم و جور، سطر به سطر آن درس بزرگی از روح مبارزه همراه با اخلاص و ایمان و شجاعت و دلاوری، در انجام وظیفه الهی و مبارزه با استکبار جهانی و ظلم ستیزی برای آیندگان، این بچه ها نیز مانند دیگران، آدم های هستند ساده و معمولی، اما نقطه تمایزشان روحی مقتدر و دلی سرشار از ایمانی راسخ و محکم، ولائی خدائی شده اند. رزمندگان گردان یارسول(ص) بیشتر دانشجو بوده و معروف بودند به گردان نخبه ها. در یکی از چهارده فصل کتاب فانوس کمین؛ نوشته غلامعلی نسائی آمده است: