بررسی پروژه «افشای اسناد محرمانه آمریکا در سایت ویکی لیکس» نشان می دهد این پروژه در راستای جنگ روانی و در خدمت رویکردهای چندگانه سازمان سیا صورت می گیرد.
روز دوشنبه در اقدامی هماهنگ رسانه های آمریکایی و انگلیسی و صهیونیستی (بی بی سی، رادیو فردا، اشپیگل، گاردین، نیویورک تایمز و...) بی آن که سندی را ارائه دهند از قول سایت ویکی لیکس مطالبی را به عنوان اسناد محرمانه مربوط به سفارتخانه های آمریکا در منطقه خاورمیانه منتشر کردند! سپس برای تحریک کنجکاوی و هیجان بیشتر اعلام شد ویکی لیکس مسدود شده و رابرت گیبس سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد «ما افشای اسناد محرمانه جدید در ویکی لیکس را به شدیدترین وجه محکوم می کنیم.
اینگونه برملا کردن اسناد، دیپلمات ها و کارشناسان اطلاعاتی ما و همکاران ایالات در سراسر جهان را در خطر می اندازد.» به عبارت دیگر گیبس تلاش می کرد بر سندیت و محرمانه بودن مطالب منتشره اصرار کند! در عین حال سایت وزارت خارجه رژیم صهیونیستی نیز مانند «یک مقام ارشد دولت اسرائیل که با خبرگزاری فرانسه گفت وگو می کرد»، ادعا کرد: «اسناد افشا شده تایید می کند همه خاورمیانه از چشم انداز یک ایران هسته ای در هراس است»!
در واقع در این سناریو تلاش شده بود پروژه صهیونیست ها و آمریکا مبنی بر اینکه فناوری هسته ای ایران نه صرفا نگرانی «واشنگتن -تل آویو» بلکه مسئله کشورهای منطقه است پررنگ شود و از سوی دیگر با توجه به برخی قرائن- نظیر سفر نخست وزیر لبنان به تهران که از نزدیکی بیشتر کشورهای منطقه و تمرکز و توجه بیشتر خاورمیانه اسلامی روی تهدید رژیم اشغالگر صهیونیست حکایت می کند - مجددا نگاهها را به سوی دیگری منحرف کند.
روز گذشته نیز هیلاری کلینتون در مصاحبه مطبوعاتی مشترک با وزیر خارجه ترکیه، سخنانی درباره اسناد ادعایی ویکی لیکس عنوان کرد که جالب توجه است. او ابتدا گفت: «ما به شدت و عمیقا از انتشار این «اسناد محرمانه» متاسفیم و آن را حمله به سیاست خارجی آمریکا بلکه جامعه جهانی می دانیم. ما قویا این اقدام را محکوم می کنیم.» در واقع کلینتون نیز مانند گیبس تلاش داشت به جای تکذیب، بر «سندیت» ادعاهای منتشره از سوی ماشین جنگ روانی سازمان سیا تاکید کند!
کلینتون سپس نتیجه مورد نظر از چشم بندی و شعبده بازی سازمان سیا را لو داد آنجا که گفت: «اطلاعات درز پیدا کرده از پیام های دیپلماتیک، گفت وگوها و مذاکرات خصوصی میان مقامات را افشا کرده است. هرکس پس از خواندن این اخبار و اطلاعات مربوط به پیام های دیپلماتیک به این نتیجه می رسد که نگرانی از ایران اساس درستی دارد و به طور گسترده ای در جهان مشترک است. این نباید برای کسی تعجب برانگیز باشد. اطلاعات درز کرده نشان می دهد در نگاه بسیاری از کشورهای همسایه ایران، این کشور خطری جدی و نیز نگرانی جدی برای فراسوی منطقه است».
وزیر خارجه آمریکا که چند جمله بالاتر، به شدت از انتشار اسناد کذایی اظهار تاسف می کرد، گفت: هرکس این گزارش ها را می خواند به این نتیجه می رسد که نگرانی درباره ایران «موجه» و «فراگیر» است.
در واقع تمام هدف سازمان سیا از طراحی پروژه، همین دو کلمه اخیر کلینتون است؛ 1-القای «موجه» بودن نگرانی ای که آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران ترویج می کنند 2- القای فراگیری نگرانی مذکور و منحصر نبودن آن به تل آویو و واشنگتن. در واقع وی تلاش می کرد با برقراری تسلسل و دور باطل میان «ادعا» و «شاهدان ادعا»- که هر دو ساخته و پرداخته وزارت خارجه و سازمان اطلاعاتی آمریکاست- دعاوی مطروحه را مستند کند!
طبق اخبار منتشره به نقل از اسناد ویکی لیکس- بدون انتشار اصل اسناد!- ادعا می شود مقامات عربستان (ملک عبدالله)، امارات و بحرین طی سالهای گذشته و در دیدار دیپلماتهای آمریکایی خواستار حمله نظامی و بمباران تاسیسات هسته ای ایران شده اند.
در این خبر همچنین ادعا شده که «عادل جبیر سفیر سعودی در واشنگتن در آوریل سال 2008 به سفارت آمریکا در عربستان گفت ملک عبدالله پادشاه از رایان کروکر سفیر آمریکا و ژنرال پترائوس می خواهد سر این مار (ایران) را قطع و به ایران حمله کنند.» این در حالی است که کشورهای عربستان و بحرین و امارات در صورت وقوع کوچکترین تنش و درگیری نظامی در حاشیه خلیج فارس، بزرگترین ضررکنندگان و اولین کانونهای ضربه و تهدید تلقی می شوند.
همچنین کشورهای عرب منطقه تاکنون حتی یک بیانیه هم علیه برنامه صلح آمیز هسته ای ایران صادر نکرده و حتی کشوری مثل امارات حاضر نشده به خواسته های جدی آمریکا در تحریم ایران تن دهد، چه رسد به کشاندن منطقه در کام آتش جنگ و سوختن به پای آن.
تلاش محافل آمریکایی مرتبط با سازمان CIA برای جدی نشان دادن تهدید جنگ در حالی است که 6 ماه پس از تصویب چهارمین قطعنامه تحریمی علیه ایران، کوچک ترین عقب نشینی در مواضع ایران مشاهده نمی شود. به همین دلیل هم چند روز پیش، روزنامه وال استریت ژورنال تاکید کرده بود «ایران برای بلندپروازی های خود هیچ هزینه ای را نمی پردازد و کلید حل مسئله هسته ای، نشان دادن هزینه این رویکرد است. هدف اصلی آمریکا و متحدانش باید این باشد که ایران را به اتخاذ یک تصمیم دشوار مجبور کنند». و چون آمریکا به اعتبار شکست های بزرگ در افغانستان و عراق، جرئت تهدید علنی و عملی علیه ایران را ندارد، دست به دامن جدی نشان دادن تهدید به واسطه نمایش «ویکی لیکس» و بازتاب هماهنگ آن در رسانه های غربی می شود و از سوی دیگر می کوشد چالش خود با ایران را به نگرانی در سراسر منطقه خاورمیانه نسبت دهد چندان که سایت وزارت خارجه اسرائیل با استقبال از اسناد؟! منتشره می نویسد: «از این اسناد محرمانه شامل مکاتبات محرمانه سفرا و دیپلمات های آمریکایی به وزارت خارجه و برخی دستورالعمل های وزارت خارجه چنین برمی آید که درخواست حمله نظامی به ایران، به اسرائیل محدود نمی شود بلکه کشورهای عرب نیز مصرانه خواهان آن بوده اند». نشریه صهیونیستی اشپیگل هم در اقدامی هماهنگ نوشت «اسناد نشان می دهد کشورهای عرب رابطه بسیار فشرده تری با اسرائیل دارند و حتی ترجیح می دهند پیام های خود به آمریکا را از طریق اسرائیل بفرستند.»!
در بخش دیگری از اسناد کذایی تلاش شده ادعای تقلب در انتخابات سال گذشته ایران پررنگ شود. این ادعا هم به کنسولگری آمریکا در استانبول، سفارت آمریکا در عشق آباد ترکمنستان و کنسولگری آمریکا در دبی نسبت داده شده! و ادعا گردیده که موسوی 26میلیون رای و کروبی 10تا 12میلیون رای ]38میلیون رای از مجموع 40میلیون رای!![ را به دست آورده اند و احمدی نژاد هم 4 تا 5 میلیون رای بیشتر کسب نکرده اما آرا قرائت نشده اند. ادعاهای دیگری که مطرح شده، در پی دامن زدن به اختلاف در راس حاکمیت با توجه به انتقاد اصولگرایان نسبت به رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام است.
کنار هم قرار دادن مجموعه القائات در «شعبده بازی ویکی لیکس» نشان می دهد که بخش عمده ای از سیاه بازی چند هفته اخیر با ادعای انتشار تدریجی 250 هزار سند محرمانه آمریکا، جنگ روانی با افکار عمومی و نخبگان در ایران بوده است. همچنان که در دور قبلی این فضاسازی، سازمان «سیا» نوری مالکی نخست وزیر عراق را- که در آستانه معرفی مجدد به نخست وزیری قرار داشت- به عنوان سرکوبگر مردم عراق معرفی کرده و همچنین ایران را با توجه به نقش موثرش در عراق پس از سقوط صدام، مورد اتهام قرار داده بود. البته این پروژه هم به هدف نرسید و آمریکا با شکست جدید در عراق پس از انتخابات مواجه شد