.

حدیث تصادفی

حدیث تصادفی

سفارش تبلیغ
صبا ویژن
بادصبا
درباره ما
منوی اصلی
مطالب پیشین
لینک دوستان

ویرایش
دانشنامه عاشورا
دانشنامه عاشورا
آمار وبلاگ
  • بازدید امروز : 4552
  • بازدید دیروز : 41
  • کل بازدید : 1543046
  • تعداد کل یاد داشت ها : 6770
  • آخرین بازدید : 103/9/28    ساعت : 3:36 ع
جستجو

وصیت شهدا
وصیت شهدا
آرشیو مطالب
لوگوی دوستان
کاربردی
ابر برچسب ها
ارسال شده در سه شنبه 89/5/26 ساعت 4:0 ع نویسنده : ایمان احمدی

هفته گذشته اسفندیار رحیم مشائی با اظهاراتی درباره مکتب ایرانی و مکتب اسلامی توجه همه رسانه ها و مسئولین سیاسی و بزرگان و علمای دین را به خود جلب کرد.پس از اظهارات رحیم مشائی موجی از انتقاد علیه وی به راه افتاد و همین انتقادات باعث شد رئیس جمهور وارد شود و سخنان رحیم مشائی را توضیح دهد.رئیس جمهور در سخنان حمایت آمیز خود مخالفان سخنان مشائی را دعوت به مناظره کرد و ضمن تعریف و تمجید از شخصیت و دینداری رئیس دفتر خود، تاکید کرد که سخنان وی همان سخنان دولت است. 

رئیس جمهور همچنین درباره اظهارات جتجالی رئیس دفتر خود، توضیحاتی داشت که باعث شد موج انتقادات دامن رئیس جمهور را هم بگیرد.پس از اظهارات رئیس جمهور اسفندیار رحیم مشائی در چند نوبت از سخنان خود مجددا دفاع و همان حرفها را تکرار کرد.
 
انچه اهمیت دارد این است که برخلاف تلقی رایج آنچه رئیس جمهور از آن دفاع کرد با آنچه مرد حاشیه ساز دولت مطرح کرده است کاملا متفاوت است و رئیس جمهور بیشتر از نظر خودشان دفاع کردند تا اظهارات رئیس دفتر.
 
سخن مشائی درباره مکتب ایرانی کاملا روشن است.وی در اولین اظهارات در همایش ایرانیان خارج از کشور گفت:" از مکتب اسلام دریافت‌های متنوعی وجود دارد اما دریافت ما از حقیقت ایران و حقیقت اسلام، مکتب ایران است و ما باید از این به بعد مکتب ایران را به دنیا معرفی کنیم." 

این سخنان مورد اعتراض بزرگان دین و شخصیت های سیاسی و رسانه ها قرار گرفت.به گفته منتقدان، اگر چه سخنان مشائی اهمیت ندارد، اما با توجه به جایگاه این فرد در دولت،طرح قرائت های مختلف از دین یک انحراف آشکار در سیاست های همیشگی انقلاب است و معرفی مکتب ایرانی به جای مکتب اسلامی نوعی ملی گرائی شرک آلود است. 

2 روز بعد رئیس جمهور از سخنان رحیم مشائی به این صورت دفاع کرد که "ملت ایران به دلیل آنکه ملتی با تراز بالا بوده، اسلام را پذیرفته و بعد نیز بالاترین خدمات را به اسلام ارائه داده است. زمانی که نام ایران آورده می‌شود بیانگر اسلام است" 

به تعبیر دیگر آنچه رحیم مشائی از ضرورت معرفی مکتب ایرانی می گوید به دلیل قرائت پذیر بودن اسلام و واحد بودن مکتب ایرانی و ماندگاری آن است و اما انچه رئیس جمهور از آن دفاع کرده اند چیزی بیش از خدمات متقابل ایران و اسلام نیست تا آنجا که تاکید می کنند:" تصویر حقیقی اسلام در ایران متجلی شده است نمی‌خواهیم بگوییم دیگران مسلمان نیستند.علامه طباطبایی فرمود هر جایی که ایران گفته می‌شود یعنی اسلام؛ ایران و اسلام با هم عجین بوده است. "
 
به نظر رئیس جمهور، ایران به دلیل کانون عدالت خواهی و صلح طلبی و عمل به اسلام ناب در جهان، قابل احترام و البته ترویج آن به عنوان یک مدل عملی برای حکومت اسلامی قابل دفاع  است.رئیس جمهور همانطور که به نظر شهید مطهری نیز اشاره می کنند از خدمات متقابل ایران و اسلام می گویند اما سخن مشائی بر سر یک مکتب است با روش و نظام و مدل مشخص که می تواند تمسک به آن، جایگرینی برای عبور از قرائت های مختلف از اسلام شود.
 
مشائی البته مدتی بعد سخنان خود در دفاع از مکتب ایرانی کامل می کند تا آنجا که در همایش تجلیل از خبرنگاران حوزه زنان و خانواده با تاکید بر قرائت های مختلف از اسلام قرائت ایرانی از اسلام را معتیر می داند و می گوید که "بدون نام ایران اسلام گم میشود."
 
مشائی در همین رابطه پا فراتر می گذارد و روز گذشته در در مراسم افتتاح نمایشگاه مشروطه تصریح می کند: "اگر ایرانیان نبودند اسلامی باقی نمی‌ماند. و اگر ایران نبود از حقیقت اسلام چیزی نمی‌ماند."
 
و البته این سخنان متفاوت از اشاره رئیس جمهور به خدمات متقابل ایران و اسلام است.البته نگاهی به سخنان قبلی رئیس جمهور نیز نشان می دهد که چه میزان نگاه وی با رحیم مشائی متفاوت است.محمود احمدی نژاد در جلسه با روحانیون و طلاب استان مرکزی می گوید:وظیفه ما این است که ویژگی‌های جامعه و حکومت مهدوی را  برای بشر معرفی و تبیین کنیم؛ جهانی که در آن ظلم نیست و هر چه هست، زیبایی است و در آن از شیطان و شیطنت‌ها هیچ اثری وجود ندارد.ویا اینکه در نشست سراسری افق رسانه صراحتا از وظیفه جامعه اسلامی در ترویج حکومت مهدوی می گوید: در برابر جامعه مطلوبی که آنها تعریف کرده اند ما چه تعریفی به جز جامعه مهدوی داریم.... امروز تعریف، باور و تبیین جامعه مهدوی بزرگترین و موثرترین عامل مقابله با نظام سلطه و زور است.
و نهایتا اینکه رئیس جمهور در جمع علمای فارس با اشاره به اینکه ماموریت بزرگ ملت ایران معرفی اسلام ناب و آرمان های الهی و ویژگی های حیات طیبه بشریت است می گوید: در این مسیر اولین گام این است که تعریف روشنی از انسان تراز اسلام و انقلاب ارائه داده شود، باید تصویر روشنی از جامعه آرمانی خود ارائه دهیم در چنین صورتی است که همه اراده ها هم جهت و هم افزا می شود اما چنانچه این تصویر مخدوش و یا التقاطی باشد بدون تردید با مشکل مواجه خواهیم بود.
رییس‌جمهور فلسفه انتظار را حرکت مستمر به سمت قله کمال دانسته و خاطر نشان می کند:جمهوری اسلامی و نظام ولایت‌ پنجره‌ای به سوی حکومت مهدوی هستند و همه عظمت جمهوری اسلامی به خاطر همین اتصال است.
دکتر‌احمدی‌نژاد تصریح کرد امروز زمان آن است که هم جامعه مهدوی را بشناسیم و هم ویژگی‌های آن را به سایر ملت ها بشناسانیم و هم برای تحقق آن تلاش کنیم حرکت در این مسیر موجب وحدت بین همه پیروان ادیان الهی را فراهم خواهد کرد.


مطلب بعدی : « عبادت خالصانه »       


پیامهای عمومی ارسال شده

+ بسمه تعالی میلا باسعادت کریمه اهلبیت حضرت فاطمه معصومه برتمام محبین اهلبیت مبارک باد التماس دعا