ارسال شده در یکشنبه 89/5/24 ساعت 9:20 ع نویسنده : ایمان احمدی
آیتالله العظمی مکارم شیرازی گفت: دولت باید قوی باشد تا بتواند در مقابل تهدیدات خارجی به بهترین شکل عمل کند و نباید اقدام به تضعیف خود کند.حضرت آیت الله مکارم شیرازی، مرجع بزرگ تقلید در اولین جلسهی تفسیر در شبستان حرم مطهر حضرت معصومه (س) طی سخنانی با بیان اینکه در شرایط فعلی تضعیف دولت صحیح نیست، گفت: باید دولت قوی باشد تا بتواند در مقابل تهدیدات خارجی به بهترین شکل عمل کند و یقینا باید در مقابل این تهدیدات قوی باشد.
ایشان با بیان اینکه در عین حال دولت نباید خود را تضعیف کند، بیان داشت: اینکه رئیس دفتر دولت هر روز بلند شود و یک سخن ناموزون بگوید و تنشی در میان همه ایجاد کند به جبهه داخلی صدمه میزند و باعث کاهش محبوبیت در میان ارزشیها میشود.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی در ادامه افزود: پیشنهاد من به رئیسجمهور این است که لااقل اگر نمیتواند با وی خداحافظی کند، سفارش به سکوت کند تا در مقابل دشمن خارجی، جبههی واحد و قدرتمندی وجود داشته باشد.
ایشان با تاکید بر اینکه نباید چشمها را بر واقعیتها ببنیدم و باید واقعیتها را آنگونه که هست، ببینیم، تصریح کرد: بسیاری از مردم از گرانی ارزاق و سنگینی مالالاجاره شکایت دارند که باید به این مساله پرداخته شود و به طبقات ضعیف رسیدگی و مشکلات آنان حل شود.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی در بخش دیگری از این جلسه به مسائلی پیرامون روزه و اهمیت ماه مبارک رمضان اشاره کرد و گفت: اولین مسألهای که باید به آن توجه شود مسألهی نیت است که برخی افراد در نیت گرفتار وسواس میشوند.
این مرجع تقلید با بیان اینکه نیت مسألهی سادهای است، گفت: همان اندازه که فرد بیدار میشود و سحری میخورد و همین اندازه که قبل از اذان میگوید قبل از اذان آب بخورم، همین نیت است و اگر کسی شب خواب بماند و برای سحری بیدار نشود یا هنگام اذان یا قبل از ظهر بیدار شود و هنوز نیت روزه را نکرده باشد، تا قبل از ظهر زمان برای نیت وجود دارد و همین که انسان در قلب خود بگوید که روزه میگیرد، برای نزدیکی به خداوند همین نیت است و افراد باید وسوسهها را در مسائل نیت از خود دور کند.
آیت الله مکارم شیرازی همچنین در توصیه ای به بیماران و افراد سالمند بیان داشت: همان کسی که دستور داده روزه بگیرید، در عین حال دستور داده است که فرد بیمار نباید روزه بگیرد و ما باید مطیع و فرمانبردار او باشیم. بیمارانی که اگر روزه بگیرند بیماری آنها شدید، طولانی یا موجب اضافه شدن یک بیماری به بیماریشان میشود، روزه از آنان ساقط است و کسانی که به خاطر کهولت سن روزهداری موجب ضعف غیر قابل تحملشان میشود نیز نباید روزه بگیرند.
به گفته آیت الله مکارم شیرازی، اگر روزه برای زنان باردار یا برای فرزندان شیرخوار آنان ضرر داشته باشد نباید روزه بگیرند و اگر روزهداری برای حمل آنها ضرر ندارد بلکه برای خود مادر ضرر دارد نیز نباید روزه گرفته شود. با این تفاوت که اگر روزه گرفتن برای خود مادر ضرر داشته باشد و این ضرر تا سال آینده ادامه پیدا کند، روزه قضا نداشته و باید کفاره داده شود و اگر روزه گرفتن برای کودک ضرر داشته باشد و این ضرر تا سال آینده ادامه پیدا کرد، هم قضا دارد و هم کفارهی سیر کردن یک گرسنه باید داده شود.
ایشان در ادامه سخنانشان پیرامون ماه مبارک رمضان، با اشاره به اینکه قرآن که سند حقانیت پیغمبر و نسخهی نجاتدهندهی بشر است در این ماه نازل شده و این ماه به برکت قرآن کریم برکت پیدا کرده است، تصریح کرد: این ماه، ماه مبارزه با هوای نفس است؛ زیرا در این ماه شیطان در بند است و همین امر موجب اهمیت ماه رمضان است.
آیت الله مکارم شیرازی بر تلاوت قرآن کریم در ایام ماه مبارک رمضان تأکید کرده و اظهار داشتند: تلاوت قرآن باید به گونهای باشد که وقتی انسان آیهای میخواند که در آن مسألهای نهی شده، در آن تعقل و تأمل کند و گوش درون و گوش بیرون را معطوف به آن آیه کند و تصورش این باشد که هماکنون گوشهایش نالهی آتش دوزخ را میشنود.
و هنگامی که به آیهای میرسد که در آن تشویق و سخن از نعمتهای خداوند است آن زمان هم تعقل و تأمل کند و از پاداشی که در آن آیه ذکر شده لذت برده و آرزو کند خداوند آن پاداش را به وی عطا کند.
به گفته این استاد درس خارج فقه، خواندن قرآن همراه با ترجمه و تأمل بر روی آیات قرآن کریم موجب تربیت انسان است.
آیت الله مکارم شیرازی ماه رمضان را ماه دوستی عنوان کرد و گفت: اگر کسی با یکی از بستگان خود اختلاف یا کینهای دارد باید در این ماه کدورتها را برطرف و اقدام به آشتی کند. همچنین کمک به نیازمندان و بستگان ضعیف، بیماران و زندانیانی که بر اثر ناتوانی به زندان افتادهاند از دیگر مسائلی عنوان کرد که باید در این ماه به آن پرداخته شود.
مرجع تقلید جهان تشیع در خاتمه با تأکید بر اینکه رمضان ماه خودسازی است، گفت: باید با تأمل بر روی نقاط ضعف تصمیم بگیریم که در این ماه خود را بسازیم.
مطلب بعدی :
« عبادت خالصانه »
پیامهای عمومی ارسال شده