در حین سخنرانی رییسجمهور، فردی از میان جمع از رییسجمهور خواست که در سخنان خود نامی از اسلام هم ببرد که احمدینژاد گفت: همه سخنان ما درباره اسلام بوده است؛ البته اسلامی که ما از آن سخن میگوییم با اسلام القاعده متفاوت است
اگر میخواهیم نخبگان در کشور بمانند، باید قلههای علم را فتح کنیم و من ایمان دارم که جوانان این سرزمین با وجود همه موانع و سختیهایی که در سر راهشان وجود دارد، مسئولیت خود را به خوبی میشناسند.
به گزارش جهان به نقل از ایسنا، محمود احمدینژاد در همایش تجلیل از مدالآوران المپیاد علمی دانشآموزی کشور، اظهار کرد: وجه مشترک همه ما دو چیز است و اولی، انسان بودن ماست. انسان موضوع هستی است و همه هستی در خدمت انسان است. دنیا برای انسان خلق شده است تا او خدایی شود. استعدادهای انسان بینهایت است و انسان میتواند واجد همه خوبیها و زیباییها باشد و راه رسیدن به مقام، علم به معنای واقعی است؛ علمی که اندیشه انسان را بارور و عقل انسان را کامل کند و انسان باید در این راه باید خدا را بشناسد.
وی در ادامه، با بیان اینکه "بزرگترین مصلحان عالم، عالمان و فرزانگان بودند"، تاکید کرد: کار علمی درست، خدمت به انسان است؛ البته برخی با استفاده از علم میخواهند بیشتر بر دیگران مسلط شوند و علم را ابزاری برای تسلط با سایرین میبینند. میبینیم که با استفاده از علم، بمب، موشک و اموری مانند هارپ ایجاد میکنند و حاصل چنین علمی، تخریب بیشتر انسانها و میلیاردها فقیر در جهان است.
رییسجمهور با بیان اینکه "وجه مشترک دوم ما، ایرانیبودن ماست"، اظهار کرد: مقدمه رشد و پیشرفت همه ما این است که ایران اوج بگیرد و اگر خواهان رسیدن به قلهها هستیم، ایران باید پیشرفت کند. هرکس هر کجا هست، باید برای اعتلا و پیشرفت ایران کار کند. این ناسیونالیسم نیست. ایرانیان در طول تاریخ هیچگاه ناسیونالیست نبودند و اگر کسی هم تفکرات ناسیونالیستی داشت، مردم او را کنار زدند چراکه افق نگاه ملت ما، فراجغرافیایی و فرانژادی است. به همین دلیل است که دانشمندان ما نیز در سایر کشورها برایشان بزرگداشت گرفته میشود و حتی برخی کشورها این دانشمندان را از آن خود میدانند.
احمدینژاد اضافه کرد: وقتی سخن از ایران میگوییم، به معنی همه زیباییهای عالم، توحید، پاکی، عدالت، انسانیت، علم، عشق و آرزوی بهترینها برای همه بشریت است و بر همین مبنا معتقدم اگر قرار است در دنیا اتفاقی بیفتد، لازمهاش این است که ایران خود را بالا بکشد و در قلههای علم قرار گیرد.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود، از مسئولان خواست که به دانشمندان، نخبگان و پژوهشگران توجه بیشتری کنند و افزود: باید به دانشجو و دانشآموز رسیدگی و توجه شود. نخبهپروری باید در متن زندگی ما قرار گیرد و اینطور نباشد که فکر کنیم این کار صرفا وظیفه بنیاد نخبگان است. هرساله تعداد زیادی از جوانان کشور وارد عرصه میشوند و بین 65 تا 70 درصد آنها از توان هوشی بالاتری نسبت به معدل جهانی برخوردارند و این تعداد زیاد را یک نهاد نمیتواند مورد رسیدگی قرار دهد. مردم و مسئولان همه باید در زندگی خود نخبهپرور باشند. دولت نیز تلاش میکند تا جای ممکن به نخبگان کمک کند و راه رشد آنها را فراهم کند.
احمدینژاد در ادامه، خطاب به نخبگان و استعدادهای برتر گفت: هر ملت و نسلی خود آینده خود را میسازد و در هر نقطهای که هستیم باید حاصل تلاشهای خودمان میباشیم. نخبگان باید در خدمت جامعه باشند وگرنه علم آنها نتیجهای نخواهد داشت و حتی موجب سقوط انسان میشود. علم باید حلم بیاورد. تلاش علمی باید همراه با تواضع و تلاش برای حل مشکلات جامعه باشد. همه جوانان باید برای ساختن ایران تلاش کنند. دشمنان سر و صدا میکنند و از ما عصبانی هستند و میخواهند با تمام توان جلوی پیشرفت ما را بگیرند اما این تلاش آنها اولین بار نیست که انجام میشود و راه مقابله با آن، کار علمی و تلاش خستگیناپذیر است. من به توانمندی ملت ایران ایمان دارم و میدانم که آنها هرجا فرصت یافتند قلهها را فتح کردند. باید حصارها را بشکنیم و به قلهها برسیم.
رییسجمهور همچنین با اشاره به مهاجرت برخی نخبگان از کشور خاطرنشان کرد: برخی از کشور میروند و قانون اساسی نیز چنین اختیاری به آنها داده است اما علاقه ما این است که همه نخبگان در خدمت همین کشور باشند اما باید دانست که ریشه مهاجرتها این است که قلههای علمی دنیا در سایر کشورهاست و این موجب میشود که تمایل به رفتن وجود داشته باشد و اگر ما میخواهیم که نخبگان در کشور بمانند باید قلههای علم را فتح کنیم و من ایمان دارم که جوانان این سرزمین با وجود همه موانع و سختیهایی که در سر راهشان وجود دارد، مسئولیت خود را به خوبی میشناسند و با همت بلند خود ایران را به بام همه عالم مینشانند.
به گزارش ایسنا، در حین سخنرانی رییسجمهور، فردی از میان جمع از رییسجمهور خواست که در سخنان خود نامی از اسلام هم ببرد که احمدینژاد گفت: همه سخنان ما درباره اسلام بوده است؛ البته اسلامی که ما از آن سخن میگوییم با اسلام القاعده متفاوت است. ما همه باید برای ارزشها کار کنیم و بدانیم که همه عالمان و جوانان کشور سرمایه ما هستند. ما همه در خدمت اسلام هستیم، اما اسلامی که پیامبر(ص) و امیرالمومنین(ع) از آن سخن گفتهاند و این اسلامی که القاعده در دنیا عرضه میکند که کارش کشتار، آدمکشی و تحقیر است، متفاوت است. اسلام ما اسلام ناب محمدی است.
پس از سخنان رییسجمهور، المپیادیهایی که از آنها تقدیر شد، با حضور در کنار رییسجمهور عکس یادگاری گرفتند