.

حدیث تصادفی

حدیث تصادفی

سفارش تبلیغ
صبا ویژن
بادصبا
درباره ما
منوی اصلی
مطالب پیشین
لینک دوستان

ویرایش
دانشنامه عاشورا
دانشنامه عاشورا
آمار وبلاگ
  • بازدید امروز : 11188
  • بازدید دیروز : 41
  • کل بازدید : 1549682
  • تعداد کل یاد داشت ها : 6770
  • آخرین بازدید : 103/9/28    ساعت : 8:54 ع
جستجو

وصیت شهدا
وصیت شهدا
آرشیو مطالب
لوگوی دوستان
کاربردی
ابر برچسب ها
ارسال شده در جمعه 91/1/25 ساعت 10:46 ص نویسنده : ایمان احمدی

بسیار اتفاق افتاده است که در زندگی برای رسیدن به هدفی برنامه ریزی می کنیم و پیش می رویم اما موانع راه ، انگیزه و ایمان ما را نسبت به هدف ضعیف می کند و دلسرد می شویم و قید همه آرزوها و اهدافمان را می زنیم .

چه کار کنیم تا در این مسیر هدفمند زندگی کنیم؟

مقاومت و پایداری مهمترین عنصر پیروزی و موفقیت می باشد سعی ما در رسیدن به اهداف زندگی بالابردن کیفیت زندگی است . درس می خوانیم و کار و تلاش می کنیم تا حس و حال خوبی در مسیر زندگی داشته باشیم اما گاهی اوقات میزان رضایت ما به شدت پایین می آید و موانع ما را از مسیر واقعی منحرف می سازد .

 

قدم اول=هدفمندی

در قدم اول باید هدف خود را از زندگی خود جهت و معنای واقعی دهیم گروهی هدفشان پول است و زندگی آنها فقط در جهت و بعد پول فعالیت دارد و سایر اهداف مغفول واقع می شود. گروهی فقط به علم زمینی می اندیشند و زندگی آنها فقط در جهت کسب علم فعالیت دارد و باز مجددا از سایر اهداف غافل می شوند عده ای نیز در این وادی بی هدف هستند و زندگی آنها دچار هرج و مرج و یا رسیدن به پوچی و سرگردانی است. اما شاگردان ممتاز کلاس زندگی هدفشان عبودیت و تقرب و احساس آرامش و طمانینه در سایه قرب و حضور پروردگار است. و حرکت اصلی انسان را در مسیر کمال خروج از محدودیت مادی می دانند.

از آنجایی که دین باعث می شود که فکر، روح و رفتار انسان در جهت کمال قرار گیرد و فعال شود قرآن دین را حیات بشریت خوانده است .

 

قدم دوم=استقامت

بعد از تعیین هدف و برنامه ریزی صحیح برای رسیدن به آن قرآن مهمترین قدم را مقاومت می داند و مقاومت به معنای پافشاری و استقامت برای هدف است.

فَاسْتَقِمْ کَمَا أُمِرْتَ وَمَنْ تَابَ مَعَکَ وَلَا تَطْغَوْا

پس همان گونه که فرمان یافته‏اى ایستادگى کن؛ و نیز آنان که همراهت به سوى خدا روى آورده‏اند [ایستادگى کنند] و سرکشى مکنید. (هود/112)

سخت ترین آیه قرآن به فرمایش پیامبر(صلی الله علیه وآله) آیه استقامت می باشد بعد از نزول سوره هود و فرمان استقامت به پیامبر در راه دین و تبلیغ هرگز وجود مبارکش خندان دیده نشد زیرا استقامت در انجام وظایف الهی و به معنایی هدفمند زیستن و پیاده کردن تعلیمات قرآن فقط برای رضای خدا کار آسانی نیست.

و هر کسی یارای ایستادگی در مقابل موانع را ندارد حال بسیاری از ما گاهی برای رسیدن به اهدافمان عقب نشینی می کنیم و به قولی سنگر را به دشمن می سپاریم و به راحتی به نمرات کم راضی می شویم و قید درس و علم را می زنیم و با کوچکترین مشکلات طلاق می گیریم و در کسب نان حلال تلاش نمی کنیم و به زودی تسلیم شیطان و راهکارهای او می شویم.

بعد از تعیین هدف و برنامه ریزی صحیح برای رسیدن به آن قرآن مهمترین قدم را مقاومت می داند و مقاومت به معنای پافشاری و استقامت برای هدف است

 

 

چرا به معنایی ترس از فقر و سختی و بدبختی روح و روان ما را احاطه می کند و افکار پلید شیطانی هزاران راه حرام را جلوی پای ما قرار می دهد و متوسل به زور و ظلم و رشوه و ربا و هزار راه نرفته می شویم اما در راه حق پایداری نمی کنیم.

 

الشَّیْطَانُ یَعِدُکُمُ الْفَقْرَ وَیَأْمُرُکُمْ بِالْفَحْشَاءِ وَاللَّهُ یَعِدُکُمْ مَغْفِرَةً مِنْهُ وَفَضْلًا وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِیمٌ؛ شیطان، شما را [به هنگام انفاق مال با ارزش] از تهیدستى و فقر مى‏ترساند، و شما را به کار زشت [چون بخل وخوددارى از زکات و صدقات] امر مى‏کند، و خدا شما را از سوى خود وعده آمرزش و فزونى رزق مى‏دهد؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست.(بقره/268)

شیطان همواره می گوید انفاق نکتید که خودتان فقیر خواهید شد ولی خدا به شما وعده آمرزش خود را می دهد و هر جایی که در راه حق و عمل خیر دچار شک و شبهه شدیم بدانید که شیطان عنان ما را در اختیار گرفته و پای ما را در راه حق می لرزاند و آری ترس یکی از موانع عدم پایداری و استقامت در راه حق و اطاعت و فرمان برداری است.

نفس

 


قدم سوم= عدم تبعیت از هواهای نفسانی و احساسات

نقطه مرکزی موفقیت ، مدیریت احساسات است.

برای زندگی در دنیا هیجانات و تمایلات خاصی در ما قرار داده شده است ما به خوردن و خوابیدن و شهوت نیاز داریم و اما برای افزایش کیفیت زندگی و هدفمندی باید بدانیم چه رفتار هایی موجب ضرر و دور شدن ما از هدف اصلی می شوند و چه رفتار هایی موجب منفعت و تقویت و حرکت به سوی هدف می شوند پس راه افزایش کیفیت زندگی مدیریت احساسات است و مدیریت احساس یعنی مهار کردن تمایلات و خواسته های توسط عقل.

وَاسْتَقِمْ کَمَا أُمِرْتَ وَلَا تَتَّبِعْ أَهْوَاءَهُمْ، و همان گونه که مأمورى [بر این دعوت] استقامت کن، و از هواهاى نفسانى آنان پیروى مکن. (شورا/15)

بهترین برنامه عدم تبعیت از هواهای نفسانی است یعنی احساسات و تمایلات تا جایی که ابزار رسیدن به هدف است صحیح و عالی می باشد و اما جایی که مانع هدف شد افراط و زیاده روی در آن انسان را به هلاکت و نابودی می کشاند.

وَلَوْلَا أَنْ ثَبَّتْنَاکَ لَقَدْ کِدْتَ تَرْکَنُ إِلَیْهِمْ شَیْئًا قَلِیلًا

و اگر تو را ثابت قدم نمى‏داشتیم ، همانا نزدیک بود اندکى به سوى آنان متمایل شوى.(اسرا/74)

پس گام ها را استوار کنید تا به باطل گرایش پیدا نکنید و مدیریت احساسات و تمایلات در عصر کنونی از بین بردن موانع برای رسیدن به موفقیت و پیروزی است.

سستی نورزید و ضعف و زبونی نشان ندهید استقامت بهترین راه است.

وَکَأَیِّنْ مِنْ نَبِیٍّ قَاتَلَ مَعَهُ رِبِّیُّونَ کَثِیرٌ فَمَا وَهَنُوا لِمَا أَصَابَهُمْ فِی سَبِیلِ اللَّهِ وَمَا ضَعُفُوا وَمَا اسْتَکَانُوا  وَاللَّهُ یُحِبُّ الصَّابِرِینَ؛ چه بسا پیامبرانى که انبوهى دانشمندانِ الهى مسلک [و کاملان در دینِ] به همراه او با دشمنان جنگیدند، پس در برابر آسیب‏هایى که در راه خدا به آنان رسید، سستى نکردند و ناتوان نشدند و [در برابر دشمن] سر تسلیم فرود نیاوردند؛ و خدا شکیبایان را دوست دارد.(ال عمران/146)

بهترین برنامه عدم تبعیت از هواهای نفسانی است یعنی احساسات و تمایلات تا جایی که ابزار رسیدن به هدف است صحیح و عالی می باشد و اما جایی که مانع هدف شد افراط و زیاده روی در آن انسان را به هلاکت و نابودی می کشاند

پیروزی نتیجه حتمی استقامت

إِنِّی جَزَیْتُهُمُ الْیَوْمَ بِمَا صَبَرُوا أَنَّهُمْ هُمُ الْفَائِزُونَ

من امروز آنان را در برابر صبرى که [نسبت به مسخره و خنده شما] کردند پاداش دادم که همه آنان کامیابند(مومنون/111)

یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اصْبِرُوا وَصَابِرُوا وَرَابِطُوا وَاتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ

اى اهل ایمان ! [در برابر حوادث] شکیبایى کنید ، و دیگران را هم به شکیبایى وادارید ، و با یکدیگر پیوند و ارتباط برقرار کنید و از خدا پروا نمایید تا[بر موانع راه سعادت] پیروز شوید . (ال عمران/200)

خداوند در قرآن بیان می داردکه پیروزی نهایی پیامبران فقط در اثر صبر و استقامت بود.

انَّ الَّذِینَ قَالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَیْهِمُ الْمَلَائِکَةُ أَلَّا تَخَافُوا وَلَا تَحْزَنُوا وَأَبْشِرُوا بِالْجَنَّةِ الَّتِی کُنْتُمْ تُوعَدُونَ

بى‏تردید کسانى که گفتند : پروردگار ما خداست ؛ سپس [در میدان عمل بر این حقیقت] استقامت ورزیدند، فرشتگان بر آنان نازل مى‏شوند [و مى‏گویند :] مترسید و اندوهگین نباشید شما را به بهشتى که وعده مى‏دادند، بشارت باد.(فصلت/30)

نخست دل به خدا بستن وایمان محکم به او پیدا کردن سپس تمام زندگی را به رنگ ایمان در آوردن و در محور آن قرار دادن. بسیارند کسانی که دم از عشق خدا می زنند ولی در عمل استقامت ندارند . افرادی که وقتی در وادی گناه و محیط آلوده قرار می گیرند با ایمان خداحافظی کرده و عمل حرام انجام می دهند. خداوند عدم استقامت را نتیجه ضعف ایمان می داند و البته پاداش استقامت را یاری و بشارت فرشتگان.




مطلب بعدی : « عبادت خالصانه »       


پیامهای عمومی ارسال شده

+ بسمه تعالی میلا باسعادت کریمه اهلبیت حضرت فاطمه معصومه برتمام محبین اهلبیت مبارک باد التماس دعا