دبیر کل حزب الله لبنان در سخنانی که شبکه تلویزیونی المنار آن را پخش کرد گفت: پیروزی در نبرد همه جانبه با دشمن صهیونیست در راه است. سید حسن نصرالله، خطاب به صهیونیست ها گفت: به زودی در خواهید یافت که رژیم شما تا چه اندازه احمق است و توان تشخیص اوضاع را ندارد... اکنون معادله خویشتنداری پایان یافته است... آغاز حملات اسراییل علیه لبنان
پس از گذشت دو هفته از حملات جنایتکارانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه و کشتار دهها تن از غیر نظامیان فلسطینی، حزب الله لبنان در تاریخ 21 تیر 1385 ( 12 جولای 2006 ) با گشودن جبهه جدیدی در منطقه مرزی شمال اسراییل، یک پایگاه استقرار سربازان رژیم صهیونیستی را مورد حمله قرار داد. در جریان این عملیات، هفت تن از سربازان اسراییل به هلاکت رسیده و 21 تن دیگر مجروح شدند. در این عملیات همچنین دو سرباز اسراییلی به اسارت رزمندگان حزب الله لبنان در آمدند و به نقطه امن منتقل شدند.
به دنبال عملیات حزب الله که در کشتزارهای شبعا انجام گرفت، ارتش اسراییل حملات هوایی و زمینی را علیه لبنان آغاز کرد. نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی با پوشش دهها دستگاه تانک و خودروهای نظامی، با نقض قلمرو زمینی لبنان، از طریق منطقه « عیتا الشعب » وارد خاک این کشور شدند. همزمان قایق های جنگی اسراییل نیز با نقض حریم دریایی لبنان به مناطق ساحلی در جنوب غرب این کشور نزدیک شدند.
نیروهای ارتش اسراییل همچنین در حملات خود، منطقه عین المزراب نزدیک «تبنین» و پل القاسمیه در استان صور و شهرک الخیام در جنوب لبنان را هدف قرار دادند و در حملات هوایی و توپخانه ای که به مناطق مسکونی جنوب لبنان در مرز این کشور با فلسطین اشغالی انجام دادند، چند شهروند لبنانی کشته یا زخمی شدند.
در پی بمباران مناطق مسکونی جنوب لبنان و در پاسخ به این عمل رژیم صهیونیستی، شهرک نشینان صهیونیستی شمال فلسطین هدف چند فروند موشک توسط حزب الله لبنان قرار گرفتند. به دنبال این اقدام حزب الله، مقامهای نظامی رژیم صهیونیستی از ساکنان مناطق شمال فلسطین اشغالی خواستند به پناهگاهها بروند تا از پیامدهای شلیک احتمالی موشک به وسیله حزب الله لبنان در امان بمانند.
به دنبال تشدید درگیری ها، پارلمان ر ژیم صهیونیستی از دولت اولمرت خواست هر چه زودتر اسیران لبنان در زندان اسراییل را با دو نظامی صهیونیست اسیر شده توسط حزب الله لبنان مبادله کند.(1)
تهاجم گسترده اسراییل به لبنان با حمایت آمریکا و سکوت مجامع بین المللی
رژیم صهیونیستی در دومین و سومین روز حمله خود به لبنان ( 22 و 23 تیر – 13 و 14 جولای ) در حمله هوایی به بیروت و مناطق جنوب لبنان، علاوه بر بمباران باندهای شرقی و غربی و ساختمان اداری فرودگاه بین المللی این شهر، دهها هدف اقتصادی و زیربنایی لبنان را زیر آتش گرفت. در جریان این تجاوزات 75 نفر که بیشتر آنها غیر نظامی بودند، کشته و 150 نفر زخمی شدند.
بهانه مقامهای نظامی و سیاسی اسراییل برای تداوم حمله به مناطق مختلف لبنان، پاسخ به شلیک موشک به شهر حیفا در فلسطین اشغالی و نیز آزادی دو اسیر اسراییل که نیروهای حزب الله آنها را در تاریخ 21/4/1385 ( 12 جولای 2006 ) به اسارت گرفته بودند، عنوان می شد.
ارتش اسراییل همچنین یکصد موشک خوشه ای به شهرک های «جلتا» و «کفرشوبا» پرتاب و شهرک های برعشیت و الطیری در بنت جبیل جنوب لبنان را بمباران کرد. هواپیماهای اسراییلی، روز جمعه ( 23 تیر – 14 جولای ) 12 بار جنوب بیروت را بمباران و چندین پل مهم ارتباطی در این منطقه و دیگر مناطق لبنان را ویران کرده و خسارتهای فراوان به تأسیسات زیربنایی این کشور وارد کردند. جنگنده های اسراییلی، همچنین بزرگراه بیروت – دمشق را در پنج نوبت بمباران کردند و نیروهای نظامی و انتظامی لبنان این بزرگراه را با هدف تأمین امنیت جان شهروندان این کشور و مسافران و گردشگران بستند.
در همین حال مقامهای سیاسی و نظامی اسراییل نیز بار دیگر تهدید کردند که سید حسن نصرالله، دبیر کل حزب الله لبنان را ترور خواهند کرد.
منابع خبری رژیم صهیونیستی روز جمعه ( 23 تیر – 14 جولای ) به نقل از یک مقام سیاسی این رژیم در شهر قدس گزارش دادند که اسراییل تحقق 4 شرط را برای پایان دادن به عملیات نظامی علیه لبنان و برقراری آتش بس ضروری می داند.
این منابع بدون ذکر نام مقام اسراییلی افزودند که ایجاد کمربند امنیتی در منطقه حایل میان لبنان و شمال فلسطین و جمع آوری پایگاههای حزب الله از این منطقه ضرورت دارد. استقرار ارتش لبنان در جنوب این کشور و سیطره بر تمام این منطقه و نیز خلع سلاح حزب الله بر اساس قطعنامه 1559 شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز دو شرط دیگر اسراییل بود.(2)
گسترش جنایات صهیونیست ها در لبنان و ادامه سکوت جهانیان
در حالی که حملات اسراییل به لبنان از هوا، زمین و دریا همچنان در سایه سکوت جامعه جهانی و حمایت های آمریکا و انگلیس و مواضع منفعلانه کشورهای عربی ادامه داشت، شنبه 24 تیر ماه ( 15 جولای ) لبنان اعلام کرد مقر حزب الله لبنان در جنوب لبنان بر اثر حمله اسراییل کاملاً ویران شده است.
ارتش اسراییل همچنین شهر بعلبک را در شش نوبت مورد هدف قرار داد و مقر «محمد حسین فضل الله» مرجع تقلید شیعیان لبنان و «شیخ یزبک» عضو شورای رهبری حزب الله هدف موشک و خمپاره قرار گرفت.
جنگنده های اسراییلی 24 تیر ماه ( 15 جولای ) حدود 30 مرتبه مناطق مختلف لبنان از جمله « پل الدامور » و « الناعمه » در 10 کیلومتری جنوب بیروت، اطراف شهرک الخیام و بلندی های « کفر شوبا » در جنوب لبنان، ورودی اردوگاه عین الحوه در صیدا و یک پمپ بنزین در راه صور – الناقوره را هدف قرار دادند. همچنین ناوچه های جنگی اسراییل نیز که در دریای مدیترانه مستقر بودند. پل نهرالاولی و جسر الجیه در نزدیکی صیدا در جنوب لبنان را هدف قرار دادند و بالگردهای اسراییلی هم به یک وانت بار حامل اعضای دو خانواده از ساکنان روستای مروحین در جنوب لبنان شلیک کردند و همه آنها را به شهادت رساندند. علاوه بر این در حمله هوایی اسراییل به یک دستگاه اتوبوس حامل غیر نظامیان لبنانی در جنوب این کشور پانزده نفر به شهادت رسیدند.
در پاسخ به این حملات، البته حزب الله لبنان هم با شلیک موشک به چند شهرک یهودی نشین در شمال فلسطین اشغالی، شماری از صهیونیست ها را کشته یا زخمی کرد و برای نخستین بار در تاریخ 24 تیر ماه ( 15 جولای )به شهر طبریه در شمال اسراییل موشک اصابت کرد. همچنین در اثر شلیک موشک های کاتیوشا از سوی حزب الله به شهرک صهیونیستی « حاتسور » چهار اسراییلی زخمی شدند.(3)
اظهارات سید حسن نصرالله، دبیر کل حزب الله
دبیر کل حزب الله لبنان در سخنانی که شبکه تلویزیونی المنار آن را پخش کرد گفت: پیروزی در نبرد همه جانبه با دشمن صهیونیست در راه است. سید حسن نصرالله، خطاب به صهیونیست ها گفت: به زودی در خواهید یافت که رژیم شما تا چه اندازه احمق است و توان تشخیص اوضاع را ندارد... اکنون معادله خویشتنداری پایان یافته است، معادله حیفا در مقابل بیروت پایان یافته، شما جنگی نامحدود خواستید و ما اکنون وارد نبردی نامحدود شده ایم که به حیفا و فراتر از آن خواهد رسید. دوره ای که تنها فرزندان ما کشته می شدند، تنها خانه های ما ویران و تنها ملت ما آواره می شد، گذشت.
شما جنگی نامحدود خواستید، پس ما نیز از آن استقبال می کنیم، رژیم شما خواست که اصول بازی تغییر کند، پس ما نیز اصول بازی را تغییر می دهیم... شما نمیدانید با چه کسانی می جنگید، شما با فرزندان محمد (ص)، علی (ع)، حسین (ع) و اهل بیت و اصحاب رسول الله روبرو هستید... شما جنگ نامحدود را با قومی انتخاب کردید که به تاریخ، تمدن و فرهنگ خود افتخار می کند و از قدرت مادی، امکانات، تجربه، عزم و اراده و شجاعت برخوردار است.
این جنگ دیگر نبرد برای مبادله اسیران نیست، آن چه امروز می گذرد، واکنش به عملیات مقاومت در اسارت گرفتن دو نظامی صهیونیست نیست، بلکه اسراییل میخواهد با ملت، مقاومت، دولت، ارتش و نیروهای سیاسی حامی مقاومت تسویه حساب کند که شکست تاریخی را بر این رژیم تجاوزگر که به شکست عادت نداشت، وارد کرد.
صهیونیست ها به جنگ همه جانبه دست زده اند تا انتقام شکست خود را در سال دو هزار در لبنان بگیرند.
در این سخنرانی دبیر کل حزب الله خطاب به ملت لبنان افزود: من با توکل بر خدا و اعتماد به شما و مجاهدان، وعده پیروزی مجدد را به شما می دهم.
سید حسن نصرالله هم چنین برخی حکام عرب را مورد خطاب قرار داد و گفت: ما هرگز روی شما حساب باز نکردیم ما فقط روی خدا و ملت مبارزانمان حساب می کنم و مطمئن هستیم که به پیروزی دست خواهیم یافت.
دبیر کل حزب الله در پایان تأکید کرد: تحولات غافلگیر کننده ای که به شما وعده داده بودم از هم اکنون آغاز شد.(4)
نشست بی حاصل شورای امنیت سازمان ملل
نشست فوق العاده شورای امنیت سازمان ملل درباره لبنان با مخالفت آمریکا و انگلیس بدون نتیجه پایان یافت. در این نشست که به درخواست لبنان برگزار شد، نمایندگان آمریکا و انگلیس از حملات رژیم صهیونیستی به لبنان دفاع کردند و تهاجم این رژیم را به لبنان، حق قانونی اسراییل دانستند.
نماینده لبنان نیز در این نشست با اشاره به این که رژیم صهیونیستی در روزهای گذشته با نقض مقررات بین المللی، تأسیسات زیربنایی و غیر نظامیان را هدف قرار داده است، حملات این رژیم را به لبنان به شدت محکوم کرد.
در این نشست نماینده روسیه و نماینده فرانسه به عنوان رئیس دوره ای شورای امنیت فقط از اقدامات دبیر کل پشتیبانی کردند.
نماینده چین در سازمان ملل هم در اظهارات خود حملات رژیم صهیونیستی را به غیر نظامیان و تأسیسات شهری در لبنان محکوم کرد.
در شرایطی که آمریکا در شورای امنیت رسماً به حمایت از اسراییل عمل می کرد، وزارت دفاع آمریکا نیز در تاریخ 24 تیر ماه ( 15 جولای ) به کنگره این کشور اطلاع داد که قصد دارد برای « حفظ صلح و امنیت » معادل 210 میلیون دلار سوخت جت به اسراییل بفروشد.(5)
پاسخ کوبنده حزب الله به جنایات اسراییل
در واکنش به پنج روز تهاجم وحشیانه ارتش اسراییل به مناطق مسکونی غیر نظامی بیروت و شهرهای جنوبی لبنان، حزب الله لبنان علاوه بر بندر استراتژیک حیفاء چندین شهرک یهودی نشین شمال اسراییل را در چند نوبت موشکباران و تلفاتی را بر رژیم صهیونیستی تحمیل کرد. در این عملیات که روز 25 تیر ( 16 جولای ) انجام شد، تأسیسات پتروشیمی و ایستگاه قطار حیفا مورد هدف قرار گرفتند که در جریان آن 9 صهیونیست کشته و دهها نفر زخمی شدند.
به دنبال حملات موشکی حزب الله لبنان، « ایهود اولمرت » نخست وزیر اسراییل در جلسه اضطراری 25 تیر ماه ( 16 جولای ) که لحظاتی پس از حمله به حیفا برگزار شد، اعلام کرد، مردم اسراییل باید خود را برای یک جنگ طولانی آماده کنند. بسیاری از وزیران اسراییلی نیز در این نشست اضطراری کابینه، خواستار گسترش حملات نظامی اسراییل به لبنان و هدف قرار دادن بیروت شدند.
به دنبال این جلسه کابینه رژیم صهیونیستی و تصمیمات اتخاذ شده، جنگنده های اسراییلی در دور تازه حملات به لبنان، مناطق مختلف لبنان از جمله بیروت را بمباران کردند و دهها ساختمان وابسته به حزب الله لبنان را در مربع امنیتی این حزب در منطقه ضاحیه در جنوب بیروت با موشک ویران کردند. در این حمله هوایی، ساختمان تلویزیون المنار، دبیرخانه این حزب، شورای سیاسی، ساختمان شورای نمایندگان، دفتر علامه سید محمد حسین فضل الله مرجع شیعیان لبنان، یک پل و یک حسینیه در نزدیکی سفارت ایران در جنوب بیروت و چند پل و ساختمان دیگر به طور کامل از بین رفت.
ارتش اسراییل همچنین در حمله به منطقه کفرشوبا از بمب های گازی که منجر به ایجاد حالت خفگی در بین ساکنین این منطقه شد، استفاده کرد.(6)
رئیس حزب امل نیز 25 تیر ماه ( 16 جولای ) اعلام کرد، این حزب در رویارویی با تجاوزات اسراییل با حزب الله لبنان ائتلاف کرده و مقر فرماندهی مشترکی برای هدایت جنگ با اسراییل تشکیل خواهند داد.(7)
اعتراف رژیم صهیونیستی به شکست ناپذیری حزب الله
با گذشت شش روز از تهاجم سنگین و نامحدود ارتش اسراییل به لبنان، 26 تیر ماه ( 17 جولای ) مقامات بلند پایه رژیم صهیونیستی از ناتوانی این رژیم برای شکست و نابودی حزب الله سخن گفتند. وزارت خارجه اسراییل با اعتراف به ناتوانی این رژیم در به تحلیل بردن توان حزب الله گفت: « ما می دانیم که راه حل نظامی نمی تواند حزب الله لبنان را فلج کند.»(8) این در حالی بود که منابع صهیونیستی اعلام کردند از آغاز حملات اسراییل به لبنان در طی شش روز، جنگنده های اسراییلی بیش از هزار و سیصد بار لبنان را بمباران کردند.
در موج جدید حملات ارتش اسراییل به لبنان که بامداد 26 تیر ماه ( 17 جولای ) آغاز شد، 60 هدف در مرکز، جنوب، شرق و شمال لبنان بمباران شد که اهداف آن در 16 مورد پمپ بنزین، سه دستگاه رادار و بقیه تأسیسات و امکانات زیربنایی، اسکله، فرودگاه و مناطق مسکونی بود. طی این حملات 30 نفر کشته و دهها نفر مجروح شدند.
حزب الله لبنان نیز در پاسخ به این تجاوزات، دهها فروند موشک به شهر استراتژیک حیفا و شهرک هایی در شمال فلسطین اشغالی و منطقه تحت اشغال « جولان » پرتاب کرد.(9)
شکست تهاجم زمینی ارتش اسراییل توسط حزب الله لبنان
مقاومت اسلامی لبنان 27 تیر ماه ( 18 جولای ) عملیات نفوذی یک واحد زرهی ارتش رژیم صهیونیستی را که با هدف خاموش ساختن شلیک موشکی حزب الله صورت گرفت، در هم شکست و آنان را مجبور به فرار کرد. این عملیات از سوی ارتش اسراییل برای پیشروی به داخل خاک لبنان از دو محور رامیه و شبعا صورت گرفته بود.
حزب الله لبنان 27 تیر ماه ( 18 جولای ) توانست ارتفاعات الجلیل و شهر حیفا سومین شهر بزرگ اسراییل را موشک باران کند. اسراییل هم در حملات خود سیزده لبنانی را در یک منزل در روستای عیترون از توابع شهر صور در جنوب لبنان به شهادت رساند و دو پادگان ارتش لبنان در جنوب شرق بیروت را بمباران کرد. جنگنده های اسراییلی در هفتمین روز جنگ، برای نخستین بار شهر جبیل در شمال لبنان را بمباران کردند. منطقه بقاع در شرق لبنان هم یکی از شدید ترین حملات هوایی اسراییل را تجربه کرد که در آن 60 مکان هدف قرار گرفتند و بیشتر این حملات متوجه تأسیسات زیر ساختی، اماکن مسکونی، کارخانه ها و فرودگاه نظامی ریاق بود. بمباران کلیسای «راشیا الفخا» در منطقه بقاع لبنان هم موجب مجروح شدن 5 نفر شد.(10)
اعلام حالت فوق العاده در تل آویو
یک مرکز تجاری در جنوب تل آویو و یک خودروی بمب گذاری شده در شرق تل آویو روز 28 تیر ماه ( 19 جولای ) منفجر شدند. یک نظامی رژیم صهیونیستی نیز در هرتزیلیا در نزدیکی تل آویو توسط افراد ناشناس ربوده شد. به دنبال این حوادث در تل آویو وضع فوق العاده اعلام شد.
رزمندگان حزب الله لبنان نیز ضمن انجام یک عملیات نفوذی موفق به داخل فلسطین اشغالی، چهار حمله زمینی ارتش اسراییل برای پیشروی در خاک لبنان را با شکست مواجه کرد. حزب الله همچنین با صدور بیانیه ای اعلام کرد نیروهای مقاومت اسلامی، پایگاه اصلی نیروی هوایی اسراییل در « رامات دیوید » در 50 کیلومتری از مرز لبنان در داخل شمال فلسطین اشعالی را مورد هدف قرار دادند. منابع خبری اسراییل هم تأیید کردند که حزب الله شهرک ها و شهرهای حیفا، الخیل، طبریا، روستیبینا، کریات شمونه و مرج بزراعیل در شمال فلسطین اشغالی را هدف حمله موشک های خود قرار داده است.
رژیم صهیونیستی نیز در حملات هوایی و دریایی 28 تیر ماه ( 19 جولای ) به مناطق صریفا، نبطیه، سلعا و الجبین در جنوب و معربون و نبی شیث در استان بقاع در شرق لبنان تعدادی را به شهادت رسانده یا زخمی کرد. مناطق سلطان یعقوب و غزه در استان بقاع، مقر اعضای جبهه خلق برای آزادی فلسطین نیز هدف بمباران هوایی اسراییل قرار گرفت. ناوچه های جنگی اسراییلی هم منطقه الصفیر در حومه جنوبی بیروت را هدف قرار دادند و منطقه برج رحال در منطقه صور نیز توسط هواپیماهای اسراییلی بمباران شد.(11)
تلفات سنگین رژیم صهیونیستی در نبرد زمینی با حزب الله
در نهمین روز از جنگ اسراییل و لبنان ( 29 تیر – 20 جولای ) ارتش رژیم صهیونیستی در نبردهای زمینی با رزمندگان حزب الله در منطقه مرزی لبنان و فلسطین اشغالی متحمل تلفات سنگینی شدند. نیروهای حزب الله در منطقه مارون الرأس در جنوب لبنان که مقابل شهرک اسراییلی عفیفین قرار دارد و صحنه نبرد سنگین زمینی بین دو طرف بود، اسراییلی ها را غافلگیر کردند. خبرنگار الجزیره در این زمینه گزارش داد: « نیروهای حزب الله، تونل های عمیقی در مناطق جنوبی لبنان حفر کرده اند که عمق بعضی از آنها تا 40 متر می رسد و در این تونل ها، سلاح و مهمات ذخیره کرده اند. سربازان اسراییلی که روی زمین کسی را نمی دیدند، تصور می کردند منطقه خالی از نیروی حزب الله است، ولی به یکباره با خروج نیروهای حزب الله از تونل های زیر زمینی، سربازان اسراییلی را هدف حملات غافلگیرانه خود قرار می دادند. »(12)
در جریان نبردهای مذکور 13 نظامی صهیونیست کشته و یازده نظامی دیگر این رژیم زخمی شدند. همچنین دو فروند هلی کوپتر آپاچی ساقط و چهار نظامی دیگر به هلاکت رسیدند. هشت تانک فوق پیشرفته « میرکاوا » اسراییل نیز در منطقه درگیری «مارون الراس» و « عیترون » توسط رزمندگان حزب الله به آتش کشیده شدند.(13)
رد پیشنهاد طرح آتش بس کوفی عنان از سوی حزب الله
حزب الله لبنان 30 تیر ماه ( 21 جولای ) طرح پیشنهادی کوفی عنان دبیر کل سازمان ملل را مبنی بر برقراری آتش بس با رژیم صهیونیستی و آزادی دو سرباز ارتش اسراییل که به اسارت رزمندگان حزب الله در آمده اند، رد کرد. حسین حاج حسن یکی از نمایندگان حزب الله در پارلمان لبنان گفت: « طبیعی است که ما این طرح را رد میکنیم، تنها چیزی که برای ما قابل قبول است یک آتش بس بدون قید و شرط و در پی آن مذاکرات غیر مستقیم درباره تبادل اسرا است. »(14)
تداوم حملات ارتش صهیونیستی به لبنان
نیروهای اسراییلی 30 تیر ماه ( 21 جولای ) حملات هوایی خود را به چندین منطقه مختلف در لبنان از سر گرفتند که در نتیجه بمباران حومه جنوبی شهر بیروت ده تن کشته شدند.
هواپیماهای اسراییلی نیز در دهمین روز جنگ بار دیگر حومه جنوبی شهر بیروت پایتخت لبنان و نیز جاده صور ـ عباسیه را در جنوب لبنان بمباران کردند. جاده بنطیه به اقلیم الفتاح و شهرک بنی شیث و نیز یک پایگاه فرماندهی جبهه خلق برای آزادی فلسطین در شهرک النعیمه هم از جمله اهداف بمباران های نیروهای اسراییلی بود.(15)
ورود تانک های رژیم صهیونیستی به خاک لبنان
رژیم صهیونیستی در یازدهمین روز آغاز حملات خود به لبنان ( 31 تیر – 22 جولای ) مناطق مرج الزهور، حاصبیا، قانان، القلیه، صدیقین و یاطر در جنوب لبنان را بمباران کرد که به کشته شدن یک زوج جوان و زخمی شدن چهار شهروند لبنانی منجر شد.
تانکهای رژیم صهیونیستی نیز از مرز جنوب شرقی لبنان در منطقه مرزی « مارون الراس » با حمایت آتش توپخانه، وارد خاک این کشور شدند و در توجیه نقض قلمرو زمینی لبنان، مقامهای نظامی و سیاسی این رژیم اعلام کردند که هدف از پیشروی تانک ها و نیروهای پیاده ارتش به درون خاک لبنان، انتقال جسد شماری از سربازان اسراییل است که در درگیری با حزب الله کشته شدند. اسراییل همچنین 150 هدف را در لبنان مورد حمله قرار داد که شامل برخی مواضع حزب الله و دهها جاده ارتباطی میان لبنان و سوریه بود. حزب الله لبنان نیز پاسخ طی در حملات موشکی به شهرهای شمالی فلسطین اشغالی، خساراتی را به رژیم صهیونیستی وارد کرد.
« کاندولیزا رایس » وزیر امور خارجه امریکا نیز اول مرداد ماه ( 23 جولای ) با پیام « حمایت از اسراییل و آتش بس اشتباه است » راهی خاورمیانه شد.(16)
حملات سنگین حزب الله به حیفا
حزب الله لبنان در اوایل مرداد 1385 ( 23 جولای 2006 ) در حمله موشکی به شهر حیفا در عمق فلسطین اشغالی، خسارت های بی سابقه ای را بر رژیم صهیونیستی تحمیل کرد. در این حمله دست کم دو صهیونیست کشته و 15 نفر دیگر زخمی شدند. شبکه العالم نیز از اصابت موشک های حزب الله به مناطق ریخرون یعکوف، بنیامینا و صفد در شمال فلسطین اشغالی خبر داد.(17)
موافقت رژیم صهیونیستی با استقرار نیروهای چند ملیتی در مرز لبنان
مقاومت متهورانه رزمندگان حزب الله لبنان و مردم این کشور در برابر جنایات و حملات غیر انسانی رژیم صهیونیستی، این رژیم را به استیصال و شکست کشاند و در عقب نشینی جدید سیاسی در جنگ علیه لبنان، اعلام کرد با استقرار نیروهای چند ملیتی در مرز لبنان موافق است.
« عمر پرتس »، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی گفت: این رژیم با استقرار نیروهای چند ملیتی به شرط فرماندهی سازمان ناتو بر آن موافق است. در حالیکه رژیم صهیونیستی پیش از این تأکید می کرد که نیروهای خارجی در جنوب قادر به تأمین امنیت اسراییل نیستند و نمی توانند از حملات ضد اسراییلی جلوگیری کنند و از همین رو ارتش لبنان باید در خط مرزی مستقر شود و امنیت مرزی اسراییل را به طور رسمی تأمین کند.(18)
تلفات اسراییل در حمله زمینی به لبنان
بر اثر درگیری نیروهای « مقاومت اسلامی »، شاخه نظامی حزب الله با نظامیان رژیم صهیونیستی در منطقه مرزی « بنت جبیل » در جنوب لبنان، دهها نظامی اسراییلی کشته و زخمی شدند. در این درگیری زمینی که بامداد 2 مرداد ( 24 جولای ) روی داد، برای نخستین بار درگیری از منطقه مرزی « مارون الرأس » به منطقه بنت جبیل در جنوب شرق لبنان کشیده شد و نیروهای حزب الله توانستند هفت دستگاه تانک رژیم صهیونیستی را در این منطقه منهدم کنند. رزمندگان حزب الله همچنین یک بالگرد ارتش اسراییل که حامل مجروحان این ارتش بود را ساقط کردند. حزب الله لبنان علاوه بر این، با 12 موشک شهر حیفا را در فلسطین اشغالی هدف قرار داد و دامنه موشک باران را تا شهرک کریات بیالیک گسترش داد.
در چنین شرایطی سران رژیم صهیونیستی نیز به ناتوانی در مقابله با حزب الله اعتراف کردند و تحلیل گران نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی اعلام کردند نیروی هوایی اسراییل فقط می تواند به حزب الله صدمه بزند و نمی تواند آن را از بین ببرد.(19)
مقاومت حزب الله در بنت جبیل و شهادت 9 نفر در نبطیه
با مقاومت دلیرانه رزمندگان حزب الله، نیروهای صهیونیستی نتوانستند شهر بنت جبیل را تحت کنترل خود در آوردند، اما در حملات هوایی اسراییل به یک ساختمان در شهر نبطیه در بخش میانی جنوب لبنان 9 نفر به شهادت رسیدند. در دیگر مناطق جنوب نیز سه شهروند لبنانی دیگر به شهادت رسیدند.(20)
اعلام حالت فوق العاده در اسراییل
با افزایش تلفات ارتش رژیم صهیونیستی در مناطق عملیاتی « بنت جبیل » و « مارون الراس » و همچنین تهدیدات جدید حسن نصرالله مبنی بر گسترش محدوده شلیک موشکها به عمق قلمروی اسراییل، 4 مرداد ( 26 جولای ) در شهرهای تل آویو، قدس و نتانیا، حالت فوق العاده اعلام شد. این در حالی بود که بندر استراتژیک حیفا و دهها شهرک یهودی نشین از سکنه خالی و به یک منطقه جنگ زده مبدل شده بودند.
در درگیری های 4 مرداد ( 26 جولای ) ارتش اسراییل با نیروهای حزب الله لبنان در منطقه بنت الجبیل، 14 سرباز اسراییلی کشته و 27 تن زخمی شدند و ارتش اسراییل به رغم تلفات سنگینی که داد نتوانست منطقه بنت الجبیل را به تصرف خود در آورد. به رغم درگیری های گسترده نیروهای حزب الله لبنان در مناطق عیترون، مارون الراس و بنت جبیل، حملات موشکی حزب الله به مناطق اسراییلی ادامه یافت و شهرک های عکا، حیفا، صفد، کریات شمونه، طبریه و بسیاری از مناطق اطراف این شهرهای مرکزی اسراییل هدف حملات موشکی حزب الله لبنان قرار گرفتند.
در مقابل جنگنده های اسراییلی نیز منطقه صور، شهرک بتوله، منطقه خیام و ناقوره را هدف حملات موشکی گسترده قرار دادند و تنها در حمله موشکی جنگنده های اسراییلی به منطقه صور و شهرک های اطراف آن بیش از 13 تن کشته شدند. در بمباران های هواپیماهای اسراییلی به شهر تیر واقع در مرز لبنان با اسراییل نیز یک خانه سه طبقه در دهکده یارون نزدیک بنت جبیل هدف قرار گرفت و تمام ده نفر ساکنان آن، زیر خاک زنده به گور شدند.(21)
تداوم بمباران مناطق مسکونی جنوب لبنان
در حمله 6 مرداد ( 28 جولای ) جنگنده های رژیم صهیونیستی به روستای اطراف شهر شیعه نشین « نبطیه » و نیز « بنت جبیل » در جنوب لبنان 10 شهروند این کشور شهید شدند. هواپیماهای رژیم صهیونیستی همچنین در 35 نوبت بلندی های میدون و دلافه در شرق و روستاهای طلوسه، الطیبه و یاطر در جنوب لبنان را هدف قرار دادند و شماری را زخمی کردند. توپخانه ارتش اسراییل نیز در همین مدت اطراف روستاهای کوکبا، برغز، راشیا، الفخار، کفر حمام و کفر شوبا در جنوب شرق لبنان را گلوله باران کرد که به آتش سوزی در این مناطق انجامید.
حملات موشکی حزب الله نیز علیه شهرها و شهرک های فلسطین اشغالی در6 مرداد ( 28 جولای ) همچنان ادامه یافت و شهرهای عکا، حیفا و صفد مورد هدف قرار گرفتند که در جریان اصابت موشک به یکی از شهرکهای شمال اسراییل 18 تن مجروح شدند.
در جبهه زمینی درگیری های سنگین بین نیروهای حزب الله و ارتش صهیونیستی در منطقه مارون الراس نیز از سر گرفته شد. طی این نبردها حدود 10 خودروی نظامی اسراییلی در کمین نیروهای مقاومت اسلامی لبنان بین مناطق مارون الراس و بنت جبیل گرفتار شدند.(22)
عقب نشینی نظامیان اسراییل از خاک لبنان
در پی مقاومت همه جانبه نیروهای حزب الله در مقابل ارتش رژیم صهیونیستی که تلفات سنگینی را به این رژیم تحمیل کرد، نظامیان صهیونیست از 3 منطقه مرزی لبنان (مارون الراس، عیترون و بنت الجبیل) عقب نشینی کردند. این عقب نشینی زمانی اتفاق افتاد که رزمندگان حزب الله در پاسخ به حملات نظامیان اسراییل، به تجمعات صهیونیستها در تپه مسعود و مارون الراس حمله کردند.
همزمان با این موفقیت، حزب الله لبنان با شلیک یک مجموعه موشک به سوی شهر « العفوله » در جنوب حیفا، مرحله پیشرفت پس از حیفا را آغاز کرد. سید حسن نصرالله پیش از این اعلام کرده بود، حزب الله در صورت ادامه تجاوزات رژیم صهیونیستی به لبنان و کشتار غیر نظامیان لبنانی، جنگ را به مرحله پس از حیفا خواهد کشاند.(23)
قتل عام وحشیانه زنان و کودکان لبنانی در قانا
با بی نتیجه ماندن تمامی راهبردهای ارتش اسراییل در جنگ دریایی، هوایی و زمینی علیه مردم لبنان، نظامیان این رژیم صبح روز هشتم مرداد ( 30 جولای ) یک فاجعه کم نظیر انسانی را در جنوب غربی لبنان پدید آوردند. در این جنایت کم سابقه، جنگنده های رژیم صهیونیستی، زمانی که آوارگان در پناهگاهی در منطقه « قانا» در شهر « صور » در خواب بودند به آنجا حمله کرده و بیش از همه زنان و کودکان را به شهادت رساندند. سلاح های غیر متعارف آمریکا که برای تقویت زمینه های آتش افروزی، ترور و کشتار غیر نظامیان از آمریکا به مقصد اسراییل ارسال می شد، بلافاصله پس از تخلیه، مورد استفاده این رژیم در جنگ علیه لبنان قرار می گرفت. این محموله شامل انواع بمب های فسفری، خلاء زا و آلوده به مواد ممنوعه بودند.
در پی این کشتار وحشیانه در بیستمین روز جنگ، دولت لبنان، کاندو الیزا رایس، وزیر امور خارجه آمریکا را به بیروت راه نداد. رایس در واکنش به این کشتار ددمنشانه، تنها از مقامات اسراییل خواست برای جلوگیری از کشتار غیر نظامیان دقت ویژه ای به کار گیرند.
به دنبال قتل عام غیر نظامیان لبنانی به دست رژیم صهیونیستی در قانا که به کشته شدن بیش از 60 نفر که اکثر آنها زنان و کودکان بودند، مردم خشمگین بیروت به خیابان ها ریختند و دفتر سازمان ملل در بیروت را به اشغال خود در آوردند.(24) تظاهر کنندگان خشمگین با سر دادن شعارهایی در حمایت از حزب الله لبنان سید حسن نصرالله اعلام کردند: پاسخ مشت را باید با مشت داد. حزب الله لبنان نیز در وانش به این اقدام رژیم صهیونیستی اعلام کرد که جنایات اسراییل در قانا بی پاسخ نخواهد ماند.(25)
انهدام چهار تانک و یک ناوچه اسراییلی توسط حزب الله
حزب الله لبنان دوشنبه 9 مرداد ( 31 جولای ) طی یک درگیری توانست چهار دستگاه تانک و دو بولدوزر اسراییلی را در محور « کفر کلا » در « العدیسه » و دست خیام منهدم کند. همچنین در پاسخ به جنایات اسراییل در قانان، دهها فروند موشک به شهرک های صهیونیست نشین در شمال فلسطین اشغالی شلیک نمود.
مقام های نظامی و سیاسی اسراییل نیز اعلام کردند، حمله هوایی علیه لبنان را از ساعت دو بامداد روز دوشنبه 9 مرداد ( 31 جولای ) به مدت 48 ساعت متوقف می¬کنند. اما بالگردها و جنگنده های این رژیم در تاریخ فوق دهها هدف در جنوب و شرق لبنان بمباران کردند. بالگردهای نظامی رژیم صهیونیستی 10 فروند موشک به مناطق غرب شهر شیعه نشین بعلبک و نزدیک روستای « المیونه » در شرق لبنان شلیک کردند. جنگنده های اسراییل هم 60 هدف را در لبنان بمباران کردند که 20 مورد آن واحدهای مسکونی بود که حزب الله از آنها استفاده می کرد.
در بیست و یکمین روز از جنگ ( 10 مرداد – اول آگوست ) یک ناوچه جنگی رژیم صهیونیستی که اقدام به گلوله باران مناطق مسکونی بندر صور می کرد با آتش رزمندگان مقاومت اسلامی حزب الله به قعر آبهای مدیترانه فرستاده شد. ناوچه ساعر از جمله پیشرفته ترین ناوهای جنگی دنیا است که توسط کشورهای غربی در اختیار رژیم صهیونیستی قرار گرفته بود. این دومین ناو جنگی مدرن اسراییل بود که توسط رزمندگان حزب الله منهدم شد. حزب الله پیش از این هم در روز سوم نبرد یک فروند ناوچه ساعر را که در آب های نزدیک بیروت قرار داشت، هدف موشک قرار داده و غرق کرده بود. در این حمله که تعجب و تحسین ناظران نظامی را برانگیخت 80 نظامی صهیونیست کشته شدند.(26)
ادامه دارد...
پینوشتها:
1 ـ روزنامه جمهوری اسلامی، 22/4/ 1385
2 ـ همان ،24/4/1385
3- همان، 25/4/1385.
4- همان.
5- همان.
6- همان، 26/4/1385.
7- روزنامه ابرار 26/4/1385.
8- روزنامه جمهوری اسلامی 27/4/1385.
9- همان.
10- روزنامه جمهوری اسلامی 28/4/1385.
11- همان، 29/4/1385.
12- همان، 31/4/1385.
13- همان.
14- روزنامه ابرار 31/4/1385.
15- روزنامه جمهوری اسلامی 31/4/1385
16- همان، 1/5/1385.
17- همان ، 2/5/1385.
18- همان 2/5/1385.
19- همان 3/5/1385.
20- همان 4/5/1385.
21- همان 5/5/1385.
22- همان 7/5/1385.
23- روزنامه جام جم 7/5/1385.
24- روزنامه کیهان 9/5/1385.
25- روزنامه ابرار 9/5/1385.
26- روزنامه کیهان 10/5/1385