.

حدیث تصادفی

حدیث تصادفی

سفارش تبلیغ
صبا ویژن
بادصبا
درباره ما
منوی اصلی
مطالب پیشین
لینک دوستان

ویرایش
دانشنامه عاشورا
دانشنامه عاشورا
آمار وبلاگ
  • بازدید امروز : 11
  • بازدید دیروز : 2916
  • کل بازدید : 1516520
  • تعداد کل یاد داشت ها : 6770
  • آخرین بازدید : 103/9/7    ساعت : 12:15 ص
جستجو

وصیت شهدا
وصیت شهدا
آرشیو مطالب
لوگوی دوستان
کاربردی
ابر برچسب ها
ارسال شده در جمعه 90/12/5 ساعت 7:28 ع نویسنده : ایمان احمدی

تجربه آزمایش شده جنگ نرم و هوشمند با تأکیدبه یافته های سال 88 و آسیب شناسی آن

اهداف نظام سلطه: آمریکا برای مداخلات برنامه ریزی شده خود اهداف زیر را طراحی کرده است:

1- براندازی نظام جمهوری اسلامی ایران هدف اصلی غرب در طول سه دهه گذشته بوده است که با راهبردهای ترجیحی و یا ترکیبی مبتنی بر شیوه های سخت، نیمه سخت و نرم در طی این مدت طراحی و آزمایش شده و همواره ایده آل غرب محسوب می شود.نوع مداخله در انتخابات ایران، حکایت از همان هدف اصلی برپایه راهبرد نرم داشت.برخی از اخبار و اظهارنظرهای مقامات غربی حکایت از ترجیحات امنیتی در انتخابات نهم مجلس دارد.به نظر می رسد این هدف تحت تأثیر ظرفیت و توانمندی های ایران، شرایط محیط داخلی، منطقه ای و بین المللی و هزینه فایده های مترتب بر آن برای نظام بین الملل، چندان با اقبال کشورها روبه رو نشده و نخواهد شد.

2- تغییر رفتار سیاسی ایران به عنوان هدف میانی است که به دلیل ناکامی در دستیابی به هدف اصلی به آن روی می آورد.اعمال تحریم های اقتصادی، سوء استفاده از سازمان ها و نهادهای جهانی و منطقه ای برای اعمال فشار، تلاش برای صدور قطعنامه ها و بیانیه ها از محافل سیاسی جهانی و منطقه ای، تهدید و تطمیع کشورها برای همراهی با تحریم ها و قطعنامه ها، افزایش ادبیات تهدید و مناقشه، طراحی موج ایران هراسی در منطقه و جهان و...از جمله اقدامات غرب در تحقق این هدف میانی بوده است که دست کم در دو دهه اخیر ترجیح بیشتری پیدا کرده است.

تجربه یک دهه گذشته و به ویژه بازخوانی دو فتنه 78 و 88 در حوزه سیاسی، نشان داد که یارگیری از داخل کشور و تأثیرگذاری و جذب نخبگان سیاسی، احزاب، گروه ها و جریان های سیاسی، راهبردی بود که اجرایی شد تا با ساماندهی یک رویارویی از درون و حمایت از بیرون بتوانند جریان و طبقه ای جدید با نگاه مهربان به غرب را روی کار بیاورند و یا فشار به جریان حاکم ضدغرب را چنان فزاینده کنند که مجبور به انعطاف شود. بهترین بستر برای اجرای این سناریو، انتخابات بود.برپایه موضع گیری ها و اظهارنظر مقامات غربی، به نظر می رسد هدف دوم غرب با راهبردها و سناریوی بستر انتخاباتی با قوت و تجربه آموزی بیشتر دنبال می شود.

3- حفظ حیات سیاسی وابستگان، هدف حداقلی است. تجربه سه دهه رویارویی غرب با ایران حکایت از ناکامی در تحقق دو هدف فوق با راهبردهای سخت و نیمه سخت است.

بر این اساس، حفظ این پتانسیل، ساماندهی بهتر آن و تقویت حیات سیاسی وابستگان، اقدام و ضرورتی غیرقابل انکار است. این ظرفیت سازی برای شرایط و موقعیت مناسب تدارک دیده شده است. با کنکاشی در اظهارنظرهای بیگانگان و مواضع و رویکرد عناصر و محافل سیاسی داخلی در آستانه انتخابات نهم می توان به نشانه های آن پی برد.

نکته مهم آن است که به نظر می رسد راهبردهای تلفیقی در حوزه سیاسی و تا حدی امنیتی در انتخابات نهم مجلس، پیگیری دو هدف دوم و سوم را مدنظر دارد.

4- کاهش فشار و چالش های داخلی خود و هم پیمانان اروپایی ناشی از موج اعتراض به نظام سرمایه داری، فروپاشی لیبرال دموکراسی، از دست دادن حوزه نفوذ و قلمرو سنتی خود در خاورمیانه و نگرانی های مربوط به بازیابی قدرت روسیه با پوتین دوم از دیگر اهداف نظام سلطه است.

راهبردها و تاکتیک ها: آمریکا و غرب برای مداخلات برنامه ریزی شده خود راهبردها و تاکتیک های زیر را طراحی کرده اند:

1-تلاش برای کشاندن موج بهار اسلامی منطقه به داخل ایران با هدف براندازی و اجرای سناریوهای مشابه و همزمان با سوریه یکی از راهبردهای غرب در انتخابات نهم تلقی می شود.اظهارات کلینتون وزیر خارجه آمریکا در مصاحبه با بی بی سی سندی است که به این راهبرد معطوف شده است.

2-حمایت آشکار و یا پنهان از جریان خاص و یا گروه های داخلی در انتخابات و هدایت آنها در اجرای اقدامات و سناریوهای از پیش طراحی شده، راهبرد تکراری غرب است که با استفاده از شرایط و فضای سیاسی حاکم بر منطقه در انتخابات مجلس نهم نیز هدف گذاری شده است.اظهارات کلینتون وزیر خارجه آمریکا در مصاحبه با بی بی سی و تأکید بر ایجاد سفارتخانه مجازی، اظهارات رایس، وزیر خارجه سابق آمریکا در گفت وگو با شبکه تلویزیونی ای بی سی و...از جمله اسنادی است که به این راهبرد معطوف شده است.

3-تدارک شرایط برای اجرای یک راهبرد امنیتی در فضا و بستر انتخابات، موضوعی است با بررسی برخی سناریوها در آستانه انتخابات مجلس نهم نظیر؛ گزارش معنی دار آمانو در پرونده هسته ای ایران، طرح ترور سفیر عربستان، موج جدید القای تروریست بودن ایران با پرداختن به سپاه قدس و قاسم سلیمانی، جلسه کنگره آمریکا و اظهارت صریح و جسارت آمیز ژنرال و فرمانده سابق ارتش آمریکا، برنامه شبکه «بی بی سی فارسی» برای القای امنیتی شده فضای آینده کشور و بررسی نوع واکنش شهروندان ایران و همچنین اظهارات کلینتون وزیر خارجه آمریکا در مصاحبه با بی بی سی از جمله اسنادی است که به این راهبرد معطوف شده است.

4-فضاسازی رسانه ای و مجازی برای کاهش حضور مردم در پای صندوق های رأی، راهبردی بوده که غرب همواره برای مخدوش کردن مردم سالاری دینی نظام ایران و جلوگیری از الگو شدن آن دنبال می کرده است که در این دوره هم دنبال می شود.تشکیک در سلامت انتخابات پایه اجرای سناریوهایی چون طرح تقلب و اسم رمز آشوب های سیاسی اجتماعی بود.تمرکز بر نغمه های نخبگان و سیاسیون داخلی در مورد سلامت انتخابات و بزرگ نمایی و جنجال آفرینی رسانه ای برای تحریک و آماده سازی افکار عمومی برای روز موعود دنبال می شود. به نظر می رسد اظهارات آقای هاشمی در جلسه با حزب مردم سالاری و پوشش رسانه ای آغاز این ماجرا در انتخابات مجلس نهم است.

5-تشدید فشارهای اقتصادی و امنیتی: گسترش اقدامات گذشته در اعمال تحریم ها، قطعنامه های تحریم و...فشار به کشورها برای رعایت مفاد تحریم ها و اعلام لیست جدید از بلوکه کردن دارایی های مسئولان ایران .

6-تشدید فشارهای سیاسی- امنیتی برپایه سناریوهای تجربه شده مبتنی بر برخی مختصات کشور نظیر تنوع قومی و تنوع مذهبی و تلاش برای تحریک آنها، تحریک گروهک های ضدانقلاب در غرب و جنوب شرقی کشور برای انجام اقدامات خرابکارانه و تروریستی(پژاک، بازماندگان ریگی و...) و تلاش برای شناسایی، تحریک و یا ساماندهی گروه های مستعد داخل کشور برای وارد کردن آنها به فاز نظامی علیه نظام (اپوزیسیون، گروهک های انحرافی و...).

مراحل اجرای راهبردهای نظام سلطه

الف)رفتار غرب در مرحله پیش از انتخابات:

1-شناسایی و تلاش برای ارتباط گیری اشخاص، گروه ها و جریان های تأثیرگذار داخلی و احیاناً ساماندهی مجدد آنها

2- افزایش ظرفیت سایبری و موج رسانه ای علیه ایران و انتخابات مجلس نهم

3-زمینه سازی و استفاده از ظرفیت نهادهای بین المللی و منطقه ای برای تأیید طرح های فشار یا طرح های اقدام علیه ایران

4-طرح ادعاهای واهی در زمینه؛ ادعای آزاد نبودن انتخابات ایران و تشکیک در سلامت انتخابات

5- زمینه سازی و القای شرایط امنیتی در آستانه انتخابات

ب) رفتار غرب در مرحله پس از انتخابات:

این مرحله را می توان به استناد سابقه و عملکرد غرب در انتخابات قبل و بر مبنای مختصات انتخابات نهم مجلس و نتایج آن و نگاهی به اهداف و راهبردهای بیان شده مبتنی بر فرضیه هایی چون نافرمانی مدنی پیش بینی کرد.

نتیجه گیری

بی ثبات سازی در داخل، از محورهای اساسی راهبرد مهار داخلی دشمن است.مهندسی مسئولان و مردم ایران در انتخابات مجلس نهم می تواند به خلق حماسه ای دیگر در مشارکت حداکثری و تأسیس مجلس هم تراز گفتمان انقلاب اسلامی با انتخاب هوشمندانه مردم در تعیین نمایندگانی صالح به عنوان عصاره فضایل ملت منجر شود.مجلس نهم در کارآمدی و تحقق گفتمان انقلاب اسلامی نقشی تعیین کننده خواهد داشت. بر این اساس مهم ترین ویژگی هایی که در گزینش نمایندگان مجلس نهم لازم است، مورد تأکید قرار گیرد عبارت است:

1-ولایت مداری؛

2-کارآمدی؛

3-توجه به مصالح ملی؛

4- قانون مداری و عقلانی بودن؛

5-عدم وابستگی به کانون های قدرت و ثروت؛

6- برخورداری از پشتوانه بالای رأی مردم؛

در نکته پایانی در مورد انتخابات اسفند 90 باید گفت این انتخابات یک «فرصتی تاریخی» و «بی بدیل» برای دوستان و دشمنان انقلاب و نظام جمهوری اسلامی است.بنا براین اگر مثلث شوم نظام سلطه، فتنه و انحراف مترصد خواب های شیطانی در فضای انتخابات آینده اند، وفاداران به انقلاب باید در یک جبهه واحد، با درایت و دوراندیشی، بار دیگر با خلق فرصت های جدید در انتخابات نهم، انقلاب و نظام اسلامی را با حرکت شگفتی ساز خود، پویا و پایا نمایند.




مطلب بعدی : « عبادت خالصانه »       


پیامهای عمومی ارسال شده

+ بسمه تعالی میلا باسعادت کریمه اهلبیت حضرت فاطمه معصومه برتمام محبین اهلبیت مبارک باد التماس دعا