.

حدیث تصادفی

حدیث تصادفی

سفارش تبلیغ
صبا ویژن
بادصبا
درباره ما
منوی اصلی
مطالب پیشین
لینک دوستان

ویرایش
دانشنامه عاشورا
دانشنامه عاشورا
آمار وبلاگ
  • بازدید امروز : 1992
  • بازدید دیروز : 1659
  • کل بازدید : 1508666
  • تعداد کل یاد داشت ها : 6770
  • آخرین بازدید : 103/9/4    ساعت : 2:12 ع
جستجو

وصیت شهدا
وصیت شهدا
آرشیو مطالب
لوگوی دوستان
کاربردی
ابر برچسب ها
ارسال شده در شنبه 90/11/1 ساعت 7:18 ع نویسنده : ایمان احمدی

مدمد» نوعی الگوی فرهنگی است که به فراخور زمان در جامعه مطرح می شود و ایده های نویی درباره سبک زندگی ارائه می کند. تا اینجا نفس وجود این الگوی فرهنگی مذموم نیست. اما آنچه در این رابطه می تواند مشکل ساز باشد، ناهنجاری «مد» و عدم قبول آن توسط عرف و ارزش های حاکم بر جامعه است.

آنچه این روزها با عنوان مدگرایی مزمت می شود، گرایش افراط گونه قشری از جوانان به سبک های غربی(خصوصا در بخش آرایش و پوشش) و مصرف گرایی در این زمینه است که علاوه بر به خطر انداختن اقتصاد، فرهنگ جامعه را مورد هدف قرار داده است.

حجت الاسلام والمسلمین محمد جواد حاج علی اکبری رییس اسبق سازمان ملی جوانان با تاکید به لزوم پاسخ دادن به نیاز تنوع طلبی و نوگرایی جوانان، معتقد است در مواردی که خلایی در این باره وجود دارد، جوانان به خوراک های مسموم روی می آورند.

وی تقویت اعتقاد و جهان بینی جوانان را زیرساخت لازم برای انتخاب درست سبک زندگی عنوان کرد و گفت که بیش از توجه به مباحث ظاهری باید از ذائقه جوان مراقبت شود.

حاج علی اکبری

 

- ارزیابی شما از نحوه گرایش جوانان به مد و بویژه مدهای غربی و غیر بومی چیست؟

شکی در این نیست که تنوع طلبی و نوگرایی جزء ویژگی های روانشناختی یک جوان سالم است و انسان در سنین جوانی به شکل طبیعی این ویژگی را دارد. آنچه لازم است مجموعه های فرهنگی و تربیتی به آن توجه کنند پاسخ دادن مثبت به یک چنین نیاز پایه ای و اصولی است. طبیعی است در پاسخ به چنین نیازی مجموعه های رقیب ما هم فعال هستند و طبعا از همین ظرفیت برای تولید سبک زندگی و شیوه های نو استفاده می کنند. البته آنها در ساحت های مختلف زندگی از گویش تا پوشش تا غذا و فیلم و هرچه به ذائقه فرهنگی افراد مربوط است به شکل جدی فعال هستند.

-به نظر می رسد در بخش هایی گرایش بیشتری از سوی جوانان به مدهای غربی نسبت به مدهای بومی وجود دارد، علت این امر را چه می دانید؟

در جایی که احساس می کنیم بخشی از جوانان ما به دام دیگران غلطیدند به نظرم باید سوال اصلی را به سمت خودمان برگردانیم که ما چقدر توانسته ایم به این خواسته به حق و طبیعی جوانانمان پاسخ بدهیم. معمولا آنجایی که ما خلا داریم طبیعی است جوانان قدری به ساحت های دیگر و گاهی خوراک های مسموم روی می آورند.

حاج علی اکبری

 

- به نظر شما انجام چه اقداماتی در این زمینه می تواند جلوی این امر را بگیرد و گرایش های بومی ایجاد کند؟

 

فارغ از ارائه شیوه های صحیح در این زمینه که جزو رسالت های جدی مجموعه های فرهنگی و تربیتی ماست و در این زمینه کارهای خوبی شده، –اگرچه با شرایط مطلوب فاصله زیادی داریم-شاید یکی از کارهای بسیار مهمی که باید انجام شود این است زیرساخت این ذائقه را هم مراقبت کنیم که عمدتا مسائل فکری است. یعنی اگر جوان ما از نظر فکری، اعتقادی و جهان بینی قوی تربیت شود در این ساحت های رفتاری به شکل طبیعی معتدل، کنترل  شده و دقیق عمل خواهد کرد. بنابراین این بخش هم باید هم زمان تقویت شود چرا که زیرساخت های فکری و اعتقادی به انتخاب سبک زندگی کمک می کند و جوان را در این عرصه حفظ خواهد کرد. پس نباید از این موضوع غافل شد که مجموعه های تربیتی ما در این زمینه وظیفه سنگینی دارند.

-مشخصا در بخش پوشش چه خلایی وجود دارد که موجب گرایش جوانان به سبک های غربی می شود؟

در این باره باید در درجه اول ضعفمان را در حوزه اعتقادی جستجو کنیم که کمک می کند جوانان در انتخاب سبک ها حتما با معیار جلو بروند. اگر دیدیم جوانان ما به روش هایی روی می آورند که با روش ها و موازین اعتقادی اسلامی و توحیدی هماهنگی ندارد، ضعف را باید در همان بخش زیرساختی و فکری جستجو کنیم.

حاج علی اکبری

 

-علاوه بر تقویت حوزه اعتقادی چه مسوولیتی متوجه دستگاههای فرهنگی است که جوانان را به سمت مدل های بومی جذب کنند؟

 

من دیدم در این زمینه بیشتر دوستان ما سراغ ظواهر هستند و به دنبال این هستند که مثلا یک مدل چادر را به 10 مدل تبدیل کنیم تا پاسخی بگیریم و یا یک مدل مانتو را به 100 مدل تبدیل کنیم. البته من مخالف این نیستم، کار خوبی است و باید به بخش های ظاهری هم توجه شود ولی هم زمان باید یادمان باشد که آنچه می تواند در انتخاب سبک های درست جوانان ما را یاری کند این است که آنها را با موازین الهی آشنا کنیم و اگر آنها به لحاظ فکری و جهان بینی درست انتخاب کنند، در سبک ها هم آسان انتخاب می کنند و دچار مشکل نمی شوند. البته به هر حال در این بخش به شکل طبیعی خلایی داریم اگرچه اخیرا فعالیت هایی با عنوان نمایشگاه مد و لباس انجام می شود و تولید کنندگان و طراحان لباس دعوت می شوند. اینها طبعا اقدامات بسیار خوبی است ولی از این مهمتر این است که ما ذائقه های جوانانمان را مراقبت کنیم.




مطلب بعدی : « عبادت خالصانه »       


پیامهای عمومی ارسال شده

+ بسمه تعالی میلا باسعادت کریمه اهلبیت حضرت فاطمه معصومه برتمام محبین اهلبیت مبارک باد التماس دعا