4 سال از پیشنهاد اسفندیار رحیممشایی برای مرخصی سفر کارکنان دولت میگذرد، طرحی که آییننامه اجرایی آن در دولت خاک میخورد. آخرین وضعیت پیگیری این پیشنهاد را از معاون گردشگری کشور جویا شدیم.
ارائه تسهیلات سفر برای کارکنان دولت از ابتدای دولت نهم کلید خورد از بن سفر گرفته تا مرخصی ویژه سفر.
"بن سفر" در سال 84 به تصویب رسید و هیئت دولت هفته آخر بهمن سال 86 آئیننامه اجرایی آن را تصویب کرد. این "بن" قرار بود در مرحله اول برای کارکنان دولت صادر شود که در مرحله اجرا چون فلسفه اصلی، ارائه تسهیلات دولت برای گسترش سفر بود در کارتی به نام "سفر کارت" تعریف شد. کارتی که سازمانها و وزارتخانههای دولتی باید از بودجه رفاهی خودشان آن را برای تمام کارکنان شارژ کنند.
اجرای "بیمایه فطیر" این طرح نیز به جایی رسید که اسفندیار رحیم مشایی؛ رئیس وقت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری اواخر سال 86 طرح "مرخصی سفر کارکنان دولت" را پیشنهاد کرد و پس از کش و قوسهای فراوان آئیننامه اجرایی آن را در سال 87 به هیئت دولت فرستاد که تا همین زمان، این طرح در هیئت دولت در حال خاک خوردن است.
مشایی معتقد بود: توزیع سفر یک تکلیف برای دولت محسوب میشود. طرحهای تعطیلات زمستانه و تابستانه برای گسترش سفر در کشور جواب نمیدهد باید دولت سیاستهای تشویقی را در این زمینه لحاظ کند که به طور نمونه پیشنهادی است که از سوی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به دولت ارائه شد تا در گام نخست، به کارمندان دولت مجوز داده شود، بدون احتساب مرخصیهای سالانه بتوانند در سال 2 روز به مرخصی سفر بروند و حتی حق مأموریت هم دریافت کنند.
رئیس جمهور در سال 87 با کلیات "مرخصی سفر" برای کارکنان دولت موافقت کرد و آئیننامه اجرایی آن هم به دولت ارسال شد اما از سال 87 تاکنون این آئیننامه در کمیسیونهای دولت از جمله کمیسیون فرهنگی خاک میخورد.
مشایی در زمان طرح "مرخصی سفر" بر این اعتقاد بود که "کارمندان دولت نمیتوانند هر زمانی راهی سفر شوند در حالی که بقیه اقشار تقریباً برای انجام سفر در هر زمانی آزاد هستند که باید دستور اداری تهیه شود تا رؤسای ادارات دولتی را موظف کند که با مرخصیهای کارمندان برای انجام سفر با اغماض و مساعدت برخورد کنند."
با تغییر مدیران سازمان میراثفرهنگی، آخرین وضعیت پیگیری طرح "مرخصی سفر کارکنان دولت" را از حامد دهقانان؛ معاون گردشگری سازمان میراثفرهنگی و گردشگری جویا شدیم که وی در پاسخ به خبرنگار فارس میگوید: میزان سفرها در کشور در نیمه اول سال بیشتر از نیمه دوم سال است در حالیکه نسبت به ظرفیتهای زیادی که در زمستان وجود دارد غفلت شده و از آنها کمتر استفاده شده است.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری تأکید میکند: یکی از برنامههای اصلی ما در معاونت گردشگری توزیع مناسب سفر هم به لحاظ زمان و مکان و هم به لحاظ موضوع است. این طرح هم در راستای گسترش سفر در طول سال بوده است.
به گفته دهقانان در حال حاضر سفرها در نیمه اول سال بیشتر از نیمه دوم سال است این در حالی است که ظرفیتهای زیادی برای زمستان در کشور داریم که کمتر به آن توجه میشود.
دهقانان پیشنهاد مشایی برای مرخصی سفر کارکنان دولت را در مسیر توزیع مناسب سفر با همین منطق عنوان میکند.
وی در ادامه می گوید: طرحهای مختلفی برای تعطیلات تقویمی، توزیع تعطیلات و ... در دستور کار دولت و مجلس بوده است اما این موضوع موضوع کارشناسی است و فکر میکنیم اگر با منطق و کارشناسی شده کمک کنیم که فضا در نیمه دوم سال برای سفر هموطنان فراهم شود نتیجهاش رسیدن به نقطه مطلوب برای استفاده از تمام ظرفیتهای گردشگری کشور است.
معاون گردشگری کشور تأکید میکند: توزیع مناسب سفر در طول سال موضوع کلانی است که در دستور کار معاونت گردشگری قرار دارد.
دهقانان معتقد است اگر هر سه موضوع زمان، مکان و موضوع سفر به نحو متوازنی توزیع شود خروجی آن رسیدن به ماکسیمم بهرهوری در صنعت گردشگری است.
با وضعیت طرحهای متعدد بی سرانجام برای سفرهای خانوادگی کارکنان دولت همچنان باید در انتظار کار کارشناسی بود.