رییسجمهور، بر این نکته که سیستم بانکی کشور باید اصلاح و توزیع منابع مالی و بانکی از حالت رانتی و رابطهای خارج شود، تاکید کرد.
محمود احمدینژاد که در مراسم معارفه وزیر صنعت، معدن و تجارت سخن میگفت، با ابراز تاسف از برخی از احتکارها و مدیریتهای ناصحیح منابع مالی، گفت: مثلا کسی میخواهد سرمایهگذاری کند و با 10 واحد میتواند این کار را انجام دهد، ولی با 40 یا 50 واحد هزینه انجام میدهد. یا فردی ثبت سفارش میدهد و منابع دریافت میکند، برای واردات کالایی، کالا را وارد میکند و سود میکند، ولی منابع را به بانک برنمیگرداند.
وی با اشاره به تحریمهای دشمنان گفت: دشمن تحریم کرده؛ اما برخی از رفتارها بدتر از تحریم است، رفتارهایی که تحت یک سلسله روابط و قالبهای فکری آن را میبینیم و ما باید این را بشکنیم و حرکت به سمت جلو نیز کار شماست.
رییسجمهور با بیان اینکه ما برای ساختن کشور نیازمند کار عالمانه، هدفمند و همافزا هستیم، به نقش مردم در این زمینه اشاره کرد و گفت: خوشبختانه تصوری که سالیان طولانی حاکم بر مدیریت بود که کارها را باید دولت تصدی کند، امروز به تاریخ پیوسته است و در واقع ذهنیت مدیران و برنامهریزان در این ارتباط اصلاح شده است و اکنون کمتر کسانی هستند که این تفکر را داشته باشند که دولت باید متصدی همه امور باشد و همه کارها را خود انجام دهد، سرمایهگذاری، واردات و صادرات را فقط خود دولت انجام دهد. همانطور که گفتم این ذهنیت اصلاح شده است.
رییسجمهور با بیان اینکه باید کارها را به مردم بسپاریم و مردم در این زمینه نقشآفرینی کنند، گفت: شرایط برای کار عالمانه و همافزا وجود دارد، دارای منابع مادی و مالی خوبی هستیم و در این زمینه غنی هستیم، پول کم نداریم، ولی بعضا شاهد احتکار منابع پولی و مالی هستیم.
رییسجمهور با تاکید بر اینکه سیستم بانکی کشور باید اصلاح شود و توزیع منابع مالی و بانکی از حالت رانتی و رابطهای خارج شود و عقود در آن اجرا شود، گفت: بخشی از کار نیز بر عهده فعالان اقتصادی است، در هر کجا کار میکنند، باید فکر کنند که برای یک مجموعه و هدف کار میکنند.
احمدینژاد با اشاره به تلاش مستکبران برای خدشه وارد کردن به فرهنگ ما از جمله فرهنگ کار و خدمت به مردم در طول سالیان سال، گفت: آنها تلاش کردهاند خدمت به جامعه را به حاشیه ببرند، گرچه با پیروزی انقلاب اسلامی بخش مهمی از تلاشهایی که آنها کرده بودند، خنثی و اصلاح شد، ولی هنوز انگشت شمار افرادی را داریم که میگویند فلان کالا در انحصار ما باشد و دیگران وارد این موضوع نشوند یا اینکه ما کالا را وارد کنیم و سود ببریم و توجهی به تولید داخل ندارند و اینکه چه ضربهای به تولید داخل وارد میشود.
وی با اشاره به ویژگیهای فرهنگی کشور خودمان گفت: ما باید فرهنگمان را احیاء کنیم. ایرانیها همیشه در غم و شادیهای یکدیگر شریک بودهاند و همواره برای آبادانی و اعتلای انسانیت و توحید کار کردهاند و ما باید این را انجام دهیم و بر آن پافشاری کنیم.
