در حالی که سازمان مجاهدین خلق بارها همراهی خود را در آشوب های جریان فتنه تایید و از نقش آفرینی نیروهای این سازمان در تقویت و هدایت فتنه گران خبر داده است، جمعی از اصلاح طلبان پناهنده شده به آمریکا و چند مقام کاخ سفید در نامه ای تلاش کردند که مسیر جریان فتنه را متفاوت از مجاهدین خلق نشان دهند
این فعالان اپوزیسیون همچون محسن کدیور و فاطمه حقیقت جو برای صدور این بیانیه حتی از اینکه اسمشان در کنار مقامات اطلاعاتی و امنیتی آمریکا قرار بگیرد و نزدیکی آنان با مقامات کاخ سفید تایید شود، ابا نداشته اند.
این بیانیه را پل پیلار (رئیس سابق بخش خاورمیانه در سیا)، جان لیمبرت (از جاسوسان سفارت آمریکا در تهران و رئیس سابق میز ایران در وزارت خارجه) و نیز برخی شهروندان آمریکایی امضا کردهاند که در آن به بهانه مخالفت با سازمان منافقین، از جریان فتنه اعلام حمایت شده بود.
این موضوع حتی تعجب یک سایت وابسته به مخالفان جمهوری اسلامی را برانگیخت. سایت خودنویس در واکنش به این اتفاق عجیب نوشت: سایت روزنامه فایننشال تایمز این اعلامیه را منتشر اما خیلی زود حذف کرد. یک روزنامه نگار به خودنویس گفت که ممکن است دلیل این مساله، آمدن نام حجت الاسلام کدیور در کنار یک مسئول سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) باشد. اکثر افرادی که در این فهرست حضور دارند، شهروند آمریکا هستند و درخواستشان از دولت و کنگره این کشور از نظر این روزنامه نگار بلااشکال است اما شاید حضور نام محسن کدیور و برخی افراد در این فهرست می توانست باعث ایجاد تحلیل هایی متفاوت از سوی رسانه های حاکمیت در ایران شود.
تریتا پارسی، رامین جهانبگلو، مهرزاد بروجردی، فریده فرهی از دیگر امضا کنندگان بیانیه اند.
امضا کنندگان این نامه بارویکرد و رویه تروریستی منافقین هیچ مخالفتی نکرده اند؛ تنها هشدار داده اند که خارج کردن نام سازمان مجاهدین خلق از لیست گروههای تروریستی به "جنبش سبز" صدمه جدی خواهد زد. زیرا گروهک منافقین بشدت مورد نفرت مردم ایران است و یکی از علل مقابله مردم با جریان فتنه هم یکی شدن آنان با این گروهک بوده است.
اکنون فعالان خارج نشین فتنه درصدند که با این اقدام نمادین ظاهرا مسیر خود را از مجاهدین خلق جدا کنند تا هزینه بیشتری به آنان تحمیل نشود و در عین حال آبروی سیاسی آمریکا به عنوان حامی فتنه گران، با حمایت از تروریست ها زیر سوال نرود.
البته آنچنان که تریتا پارسی، رئیس شورای ملی ایرانی آمریکایی (نایاک) به چند سایت های ضدانقلاب گفته است: اگر فردی، مدتی در سازمانی عضو باشد که آن سازمان زمانی در لیست گروه های تروریستی از سوی دولت امریکا قرار داشته، تحت هیچ شرایطی اجازه ورود به خاک امریکا را نخواهد داشت. ولی سران سازمان مجاهدین نه تنها در اروپا آزادانه به پارلمان های کشورهای مختلف رفت و آمد داشته اند که سران و چهره های شاخص آن در امریکا هم حضور و فعالیت ویژه ای دارند.
البته رئیس شورای ملی ایرانی آمریکایی هم به این تناقض اذعان کرده است.
به گفته ترتیا پارسی سه گروه در امریکا از مجاهدین خلق حمایت می کنند. او مدعی است که یک دسته افرادی هستند که اصلا ماهیت این گروه را نمی شناسند و فقط با جمهوری اسلامی مشکل دارند. یک دسته دیگر افرادی هستند که شاید از اقدامات و ماهیت این سازمان آگاهی هم داشته باشند اما این سازمان بدانها پول های کلانی پرداخت میکند و آنها هم به خاطر این پول های کلان از آنها حمایت میکنند.
اما دسته سوم که به اعتقاد پارسی "کلیدی و خطرناک" هستند، معتقدند: می شود از مجاهدین خلق برای حمله به خاک ایران سواستفاده و دانشمندان ایرانی را ترور کرد و... آنها می دانند که هر اقدامی از این دست برای خود آنها هزینه های گزافی دارد و لذا می خواهند از مجاهدین خلق در این زمینه استفاده کنند؛ یعنی ابتدا از لیست گروههای تروریستی آنها را خارج کنند و سپس به آنها برای عملیات تروریستی در داخل ایران و یا حمله به خاک ایران امکانات دهند.
شاید به جان خریدن هم پیالگی با مقامات سیا و کاخ سفید از سوی کسانی چون محسن کدیور و صدور بیانیه درباره مجاهدین خلق، در نتیجه افشای این واقعیت و بی آبرو شدن هم نشینان با گروهک منافقین بوده است.
