انتشار خبر دستگیری میرحسین موسوی و مهدی کروبی توسط نظام، موضوع تازهای نیست. چراکه هربار، اقدامات نظام برای افشای ابعاد مختلف فتنه سال 88 افزایش و متعاقب آن ترس از برخورد مردمی با سران فتنه بیشتر میشود، انتشار خبر دستگیری میرحسین موسوی و مهدی کروبی توسط حامیان این دو فرد در سایتهای ضدانقلاب، بهانهای برای فرار از خطر این برخورد مردمی و از طرف دیگر موجب لاپوشانی مقطعی انشقاق بزرگ در این جریان و ایجاد وحدتی نسبی میشود. بنابراین رمزگشایی از طرح موضوع دستگیری قریب الوقوع میرحسین موسوی و مهدی کروبی در مقاطع مختلف، توسط رسانههای وابسته به اپوزیسیون میتواند بیانگر واقعیت اوجگیری انشقاق در میان فرقه سبز باشد که به صورت کد وار در مقاطع مختلف مخابره میشود.
عدمکه جدی نبود
اما انتشار خبر دستگیری میرحسین موسوی و مهدی کروبی دو تن از سران فتنه، تاکنون بیش از پنج بار منتشر شده است اما آن طور که از شواهد پیداست، تاکنون هیچ عزم جدی در درون نظام برای بازداشت این دو نفر وجود نداشته است. چراکه به گفته مقامات آگاه «تاکنون» رویکرد نظام در قبال این دو نفر محاکمه در دادگاه افکار عمومی و انزوای مردمی آنها بوده است. اما به رغم این طرح تاکنون به صورت رسمی پنج بار خبر دستگیری موسوی و کروبی از سوی رسانههای وابسته به این جریان منتشر شده است که مرور تاریخ انتشار آنها نشان میدهد این اخبار درست در زمانی پخش شده است که فرقه سبز ضربات مهلک مردمی را دریافت کرده است.
شاید برای نخستین بار به صورت رسمی خبر دستگیری موسوی و کروبی در 22 آذر سال 88 درست زمانی که طراحیهای این جریان برای به آشوب کشیدن دانشگاهها ناموفق بود، منتشر شد. این موضوع برای بار دوم پس از راهپیمایی بزرگ 9 دی تکرار شد و پس از آن نیز پس از راهپیمایی 22 بهمن سال 88 سومین موج خبری در این خصوص شکل گرفت. انتشار چهار باره خبر دستگیری این افراد به سالگرد تولد جریان فتنه در 22 خرداد باز میگردد که دعوتهای این افراد برای برپایی راهپیمایی با بیتوجهی عمومی روبهرو شد و نهایتاً ایجاد پنجمین موج خبری در خصوص دستگیری این دو نفر به روزهای اخیر بر میگردد که این جریان در انفعال کامل قرار دارد و تمامی طراحیهای سال 89 آنها با شکست روبهرو شده است.
خبری که طنز شد
این اخبار در حالی به صورت مکرر منتشر شد که هربار حامیان این جریان در شبکههای مجازی از برگزاری راهپیماییهای عظیم در صورت دستگیری این افراد خبر میدادند و حتی گفته میشد که در صورت دستگیری موسوی و کروبی منتظر اطلاعرسانی نخواهیم ماند و بدون برنامهریزی قبلی به خیابانها خواهیم ریخت. اما انتشار پنج باره این خبر در سایتهایی نظیر بالاترین واکنشهای جالب توجهی را به دنبال داشت. سایت بالاترین که یکی از سایتهای اصلی این جریان است در مطلبی با عنوان «بگن موسوی و کروبی دستگیر شدن وجداناً چیکار میکنی؟» این موضوع را به چالش کشیده بود اما از همه مهمتر نظرات کاربران این سایت است که واکنشهای جالب توجهی را نسبت به این مطلب داشتند.
یکی از کاربران این سایت نوشته است: «من به شما قول میدم موسوی و کروبی دستگیر بشن هیچ اتفاق خاصی نمیفته». کاربر دیگری هم در این خصوص نظر داده است: «من که صبر میکنم تا بعد از مدتی بیایند مرخصی آن وقت میروم دیدنشان با دسته گل.»
کاریزمایی که از بین رفت
نگاهی به این واکنشها و تبدیل شدن موضوع دستگیری این دو تن به ماجرایی طنز و از طرف دیگر از بین رفتن آن جوش و خروش نسبت به این موضوع نشان میدهد که جریان ضد انقلاب از موسوی و کروبی قطع امید کرده و تاریخ مصرف این دو نفر برای آنها تمام شده است. به گونهای که از دست دادن آنها دیگر نه اهمیتی برای آنها دارد و نه هزینهای.
شاید این موضوع ناشی از ترس موسوی و کروبی از واکنشهای مردمی و انفعال آنها در برابر خواستههای ضد انقلاب در خصوص ایجاد بلوا و آشوب نیز باشد که کاریزمای آشوبطلبی این دو نفر را نزد ضد انقلاب از بین برده است.
از طرف دیگر به نظر میرسد جریان ضد انقلاب معتقد است که موسوی و کروبی فعلی دیگر فایدهای برای آنها ندارد و بر اساس ضربالمثل معروف امریکاییها مبنی بر اینکه «یک سرخ پوست خوب یک سرخ پوست مرده است» باید حادثهای برای آنها پیش بیاید تا از کنار این حادثه حرکتی جدید شکل بگیرد. حادثهای نظیر دستگیری یا ترور آنها. بنابراین دور از ذهن نیست که سوء قصدی به جان این دو نفر شکل بگیرد و مسئولیت آن بر عهده نظام گذاشته شود. ماجرایی که در جریان 72 کشته سازی توسط ضد انقلاب هم به اجرا در آمد.
رونمایی از اپوزیسیون جدید
اما در کنار این جریان ضد انقلاب و اتاق فکر فتنه به دنبال چهرهای جدید و شجاع تر از موسوی و کروبی برای هدایت فرقه سبز در داخل است. چراکه موسوی و کروبی نه تنها نتوانستند خواسته این جریان را در طول یک سال و نیم گذشته برآورده کنند بلکه به یک شخصیت منفور در میان تودههای جامعه تبدیل و قشر نخبه جامعه نیز اعتمادی به آنها ندارند.
از این رو ضد انقلاب به دنبال چهرهای است که از پایگاه اجتماعی برخوردار و در میان علما و روحانیون و همچنین ستونهای اقتصادی کشور نظیر بازاریان نفوذ داشته باشد. این واقعیتی است که چندی پیش هیلاری کلینتون نیز به آن اشاره کرده و گفته است که در آینده نزدیک از چهره اپوزیسیون جدید ایران رونمایی خواهیم کرد. این موضوع در حالی است که هم اکنون برخی رقابتهایی پنهان میان سرشناسان داخلی برای کسب این مقام آغاز شده است. نگاهی دقیق به سخنرانیها و مواضع اخیر برخی اصلاح طلبان میتواند این کاندیداهای رهبری فرقه سبز در ایران را مشخص کند...
