ماهها انتظار جریان فتنه برای آغاز هدفمندی یارانهها به پایان رسید اما برخلاف انتظارآنان نه اعتراضی شد و نه اینکه شورشی برپا شد تا آنان بتوانند با برنامه ریزی اتاق فکر داخل و خارج خود که چند ماه است برای این امر انجام داده اند سوار بر موج اعتراضات شده و با این بهانه که دولت کنونی صلاحیت انجام چنین کار بزرگی را ندارد. چراکه از توان و ظرفیت کارشناسی و نخبگانی کشور (!) بهره نمی برد. دریچه جدیدی برای حمله به دولت و نظام و همچنین ناآرام کردن فضای جامعه را بگشایند.
سناریویی جدید پس از ناامید شدن از یارانه ها
با پایان هفته اول این طرح بزرگ و عدم گزارش هر گونه تنش در اصناف و اقشار مختلف مردم این گروه مجبور است فاز جدیدی از حرکت خود را آغاز کند و بایستی سناریویی جدید برای خود بچیند تا امکان مانور روی آن را داشته باشد.
شاهد مثال مطلب فوق آنکه روز شنبه نادران نماینده تهران در دانشگاه تهران از یکی از فتنه گران نام برد که اکنون در زندان به سر می برد و سوال کرده بود آیا طرح هدفمندی یارانه ها انجام شده یا خیر؟ و آیا واکنشهایی به همراه داشته است؟ و هنگامی که در پاسخ شنیده بود طرح هدفمندی یارانهها بدون هیچ واکنش اجتماعی اجرایی شده بسیار مأیوس شده بود.
این جمله خود گواهی امیدهای فراوان جریان فتنه برای بهره گیری از این فرصت برای سوار شدن بر موج آن و امتیازگیری از نظام است.
محوریت فردی با حساسیت کمتر
بر این اساس کسی باید محوریت سناریوی جدید را برعهده بگیرد که نسبت به موسوی و کروبی حساسیت کمتری روی او باشد این شخص کسی جز رئیس دولت هفتم و هشتم نیست. وی پیش ازاین طی یک سناریوی جدی تاخیر در بازگشت به حاکمیت را با توجه به شرایط پیش آمده جدید در دستورکار خود قرارداده بود، حال فعالیت های جدید خود را برای فشار به نظام و باج گیری از آن شدت بخشیده است.
خاتمی طی چند ماه گذشته و خصوصا بعد از سالگرد 22 خرداد با اتخاذ مواضعی سعی نمود پالسهایی را برای بازگشت به نظام از طرق مختلف ارسال نماید و برای تحقق این امر در نهاد و آشکار انتقاداتی از اقدامات ساختارشکنانه رفقای سابق خود و سران اصلی فتنه بدلیل قانونگریزی ارائه می کرد به گونه ای که حتی سیل اتهامات به سوی او روانه شد و او را به زد و بند با نظام و ترس از برخورد قضایی کنهم کردند .اما طی چند هفته اخیر ویسمواضعی را آشکار ساخت که با مواضع چند ماه اخیر او تا حدودی تفاوت داشت و یشتر با مواضع موسوی و کروبی و سایرمتهمان ردیف اول اغتشالشات شباهت داشت.
به نظر می رسد با کاهش انتقادات به خاتمی امر به وی مشتبه شده و فکر می کند می تواند دور جدید تحرک خود را با تحریک فعالان سیاسی و همنشینی با عناصر رادیکال برای امتیازگیری از نظام آغاز کند.
خبرهای رسیده حاکی از آن است که خاتمی اخیرا در جلسهای با حضور برخی همراهان اصلاح طلب خود مواضعی اتخاذ کرده که جای تامل فراوان دارد.
در این جلسه که به منظور بررسی فضای سیاسی کشور و چگونگی بهرهگیری از ظرفیتهای این جریان برگزار شده بود رئیس دولت اصلاحات ضمن تزریق امیدواری به حضار مدعی عدم حمایت رهبر معظم انقلاب از دولت دهم و شخص رئیس جمهور شده و تصریح کرده بو.د: رهبری مثل سابق از احمدینژاد و دولت دهم حمایت نمیکند و ما کاملا مشاهده می کنیم که آن حمایت های سال 88 دیگر نیست(!)
خاتمی: روی موج آینده اختلاف قوا سوار شویم
خاتمی همچنین به وجود برخی اختلافات میان قوای سه گانه اشاره کرده و گفته است این اختلافات با چشم اندازی که ما داریم باید آمادگی را در ما بالا ببرد تا بزودی روی موج های آینده سوارشویم.
همانگونه که مشاهده شد این جریان درصدد ایجاد اختلاف میان دولت خدمتگذار با رهبری فرزانه نظام است و با القای این امر موج جدید حمله خود به عملکرد دولت را آغاز و شدت ببخشد.
اما نکته مهمتر از آن بخش بعدی سخنان سیدمحمد خاتمی است که اختلافات کوچک میان قوای سه گانه را فرصت مناسب برای جریان حامی خود و سوار شدت آنان بر موج آینده آن است.
هر چند تاکنون توسط بسیاری از دلسوزان نظام مطرح می شد که جریان فتنه به دنبال بزرگنمایی و سوء استفاده از اختلافات بین قولست اما هیچگاه این امر توسط خود آنان تایید نشده بود. این اعتراف رسمی حاکی از آن است که این فرقه مترصد فرصتی است تا اختلافات ادعایی قوا را مستمسک قرار داده واز آن بهره برداری سیاسی نماید.
تلنگری به قوای سه گانه
هر چند این امر می بایست تلنگری به قوای سه گانه و مسئولان اصلی این قوا باشد تا همانگونه که رهبر معظم انقلاب نیز در ابتدای سال حاری بران تصریح داشتند اختلافات خود را علنی و از طریق رسانهها بیان نکنند. چرا که اختلاف در اجرا همیشه بوده و هست و هیچگاه اختلافات سلایق را نمیتوان منکر شد اما انتقال این بحث ها به فضای جامعه تنها یاس و ناامیدی را بین مردم جامعه تبلیغ می کند.
اما نکته ای که می توان از مواضع اخیر خاتمی دریافت کرد خالی بودن دست فتنه گران را نشان می دهد که به جای طرح مواضع جدید چشم به اختلافات قوا دوخته اند تا به قول خود بر موج آن سوار شوند با آنهمه ادعایی که در اغتشاشات سال گذشته مطرح میکردند و حال آنکه می بینند آن مواضع بازخورد مناسبی در جامعه نداشته و فقط خود و جایگاه خود را در نزد افکار عمومی ضایع کردهاند.
موضوع بعدی انتخابات سال آینده مجلس شورای اسلامی است که جریان اصلاح طلب نمی تواند به راحتی از کنار آن بگذرد و عزم خود را جزم کرده تا از هر طریق ممکن عناصر خود را وارد خانه ملت کند و در این راه خاتمی گزینه مناسبی برای زدن کلید اولیه و فعال ساختن اصلاح طلبان متفرق شده است.
