عُمرِ بنِ الخطّاب خلیفه بود، جوانى یهودى بر او وارد گردید در هنگامى که عمر در مسجدالحرام نشسته و گروهى از مردم به دورش حلقه زده بودند، جوان یهودى گفت : مرا به داناترین مردم به خدا و پیامبر خدا و کتاب خدا هدایت کن .
عمر با دست به امیرالمؤمنین(ع) اشاره کرد. جوان به نزد آن حضرت آمده و پرسش هاى خود را مطرح کرد و از جمله آنها این سه تا سوال بود: یا على ! مرا آگاه کن از اول درختى که روى زمین روئیده و اول چشمه اى که روى زمین جارى شده و اول سنگى که بر روى زمین قرار گرفته است .
و اما سوال تو از اولین چشمه ، یهودیان مى گویند: آن چشمه اى است که در بیت المقدس در زیر سنگى قرار دارد ولکن دروغ گفته اند، بلکه اولین چشمه ، آب حیات بوده که هر کس از آن بیاشامد حیات جاودان مى یابد و حضرت خضر که پیشرو ذوالقرنین بود آن را یافته از آن آشامید و ذوالقرنین بر آن دست نیافت .
چه اشکالی دارد که انسان به چهره جنس مخالف، نگاه کند و لذت ببرد؟ می بینی، می خواهی، به وصالش نمی رسی، دچار افسردگی میشوی… می بینی، دائم به او فکر می کنی، از یاد خدا غافل می شوی، از عبادت لذت نمی بری. و ده ها ضرر دیگر که با تعقل، به آنها پی خواهیم برد.
جواب: دیدن هر چیز به ظاهر زیبا برای ما خوشایند و سودمند نیست مثلا نگاه مستقیم به خورشید با آن همه روشنایی و زیبایی نه تنها سودی ندارد، بلکه باعث کوری یا ضعف بینایی می شود. نگاه به حسن جمال جنس مخالف هم ضررهایی دارد که به طور خلاصه اشاره میکنم:
می بینی، دلباخته می شوی، به وصالش نمی رسی، خودکشی میکنی.
می بینی، با همسرت مقایسه می کنی، ناراحت می شوی، بداخلاقی می کنی.
می بینی، لذت می بری، به این لذت عادت می کنی، چشم چران می شوی،
در نظر دیگران خوار می گردی.
می بینی، لذت می بری، حب خدا در دلت کم می شود، ایمانت ضعیف می شود.
می بینی، عاشق می شوی، از راه حلال نمی رسی، دچار گناه میشوی.
امام باقر سلام الله علیه:
مَن لَم یَجعَلِ للّهُ لَهُ مِن نفسِهِ واعِظا، فإنَّ مَواعِظَ النّاسِ لَن تُغنیَ عَنهُ شیئا.
کسى که برای خدا در خودش واعظى درونى قرار ندهد، موعظه هاى مردم هرگز در او سودمند نمىافتد.
امالی مفید: ص28
امام سجاد سلام الله علیه :
حُجّوا وَ اعْتَمِروا تَصِحَّ اَبْدانُـکُمْ وَ تَتَّسِعْ اَرْزاقُکُمْ وَ تُـکْفَوْنَ مَؤوناتِ عِیالِکُمْ؛
به حج و عمره بروید تا تندرست بمانید، روزیتان زیاد شود و خرجى خانوادهتان تأمین گردد.
کافى، ج 4، ص 252
امام صادق سلام الله علیه :
یَخرُجُ قائِمُنا أهَلَ البَیتِ یَومَ الجُمُعَةِ
قائم ما ، خاندان پیامبر ، روز جمعه قیام مى کند .
بحار الأنوار ، ج 52 ، ص 279
حجت الاسلام شهاب مرادی در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی "اینستاگرام" با اشاره به درس خارج امروز رهبر انقلاب نوشت:
سلام، امروز سیدنا الاستاد حین تدریس روایتی مشهور را از کتاب شریف کافی نقل کردند: راوی؛ علیبن حمزه ماجرای یکی از کُتّاب بنیامیه را که با او دوست بوده و اموال نامشروع بسیار داشته و شرفیاب محضر امام صادق میشود، نقل میکند... امام علیه السلام به او میفرمایند: باید از تمام این اموال، خودت را پاک کنی «فمن عرفت منهم، رددت علیه ماله و من لمتعرف، تصدقت به» اگر چنین کنی من هم «أضمن لک الجنة» بهشت را برای تو ضمانت میکنم. جوان برمیگردد به کوفه و تمام اموالش؛ حتی لباس تنش را صدقه میدهد و شیعیان برای او مالی اندک را فراهم میکنند و لباس برایش میخرند... تا اینکه او بیمار میشود.
استاد معظم با اینکه سند روایت را ضعیف دانستند ولی ادامه روایت را احتمالاً برای یک تذکر مرتبط با تذکر اخلاقی ابتدای درس خواندند «و ماأتى علیه إلا أشهر قلائل حتى مرض، فکنا نعوده، فدخلت علیه یوماً و هو فی السوق ففتح عینیه» چند ماهی نگذشت که او بیمار شد و ما به عیادتش رفتیم. او در حال احتضار بود، چشمش را باز کرد و به من گفت: «یا علی! وفى والله صاحبک» به خدا قسم دوستت ــ امام صادق (ع) ــ به وعدهاش وفا کرد! ثم مات... او از دنیا رفت و ما او را تجهیز کردیم و دفن و... تا بعداً به محضر امام صادق شرفیاب شدم.
تا مرا دیدند فرمودند: یا علی! وفینا والله لصاحبک، ای علی، به خدا قسم ما به وعده? خود در مورد دوستت وفا کردیم.
اینجا بود که ایشان منقلب شدند، بغض کردند و گریستند و فوراً به ادامه بحث پرداختند. اما همه متأثر شدند، انشاءالله سایه ایشان مستدام باشد و انشاءالله لحظه جان دادنِ ما هم اهلبیت از ما دستگیری کنند و با آرامش و اطمینان از شفاعت و عنایت ایشان از دنیا برویم.