امام على علیه السلام:
حیثُ کانَ جالِسا عَلى نَهرِ الفُراتِ وبِیَدِهِ قَضیبٌ ، فَضَرَبَ بِهِ عَلى صَفحَةِ الماءِ وقالَ ـ: لَو شِئتُ لَجَعَلتُ لَکُم مِنَ الماءِ نورا ونارا؛
هنگامى که کنار نهر فُراتْ نشسته بود و در دستش چوبى بود که آن را به آب مى زد ـ: اگر مى خواستم ، مى توانستم براى شما از آب ، نور و آتش ایجاد کنم .
تصنیف نهج البلاغة : ص 782
امام على علیه السلام:
ولا تَجتَمِعُ عَزیمَةٌ ووَلیمَةٌ، مَا أنقَضَ النَّومَ لِعَزائِمِ الیَومِ، وأمحَى الظُّلَمَ لِتَذاکیرِ الهِمَمِ؛
تصمیم راسخ با سورچرانى (تنپرورى) جمع نمیشوند. چه بسیار تصمیمهاى روز را که خوابِ شب میشکند، و چه بسیار تاریکیها که یاد همّتهاى بلند را از خاطر محو میکند.
نهج البلاغة: الخطبة 241
امام على علیه السلام:
مَن أکَلَ الطَّعامَ عَلَى النَّقاءِ، وأجادَ الطَّعامَ تَمَضُّغاً، وتَرَکَ الطَّعامَ وهُوَ یَشتَهیهِ، ولَم یَحبِسِ الغائِطَ إذا أتى؛ لَم یَمرَض إلاّ مَرَضَ المَوتِ؛
هر کس در گرسنگى کامل، غذا بخورد، غذا را خوب بجود، در حالى که هنوز میل خوردن دارد، غذا را وا گذارد و چون احساس قضاى حاجت کرد، آن را محبوس ندارد، به هیچ بیماریاى جز بیمارى مرگ، مبتلا نمیشود.
مکارم الأخلاق : ج 1 ص 314 ح 1003
حضرت علامه حسن زاده آملی:
من هر وقت در هر جا به عکس یک شهید می رسم می گویم:
السلام علیک یا ولی الله
و به عکس چند شهید میرسم می گویم:
السلام علیکم یا اولیا الله
پیامبر خدا صلى الله علیه و آله:
عَجِبتُ لِمُؤَمِّلِ دُنیا وَالمَوتُ یَطلُبُهُ؛
عجب دارم از کسى که مرگ در تعقیب اوست و او آرزومند دنیاست.
الدعوات: ص 237 ح 658
پیامبر خدا صلى الله علیه و آله:
إنَّ اللّهَ جَبَلَ قُلوبَ عِبادِهِ عَلى حُبِّ مَن أحسَنَ إلَیها، وبُغضِ مَن أساءَ إلَیها؛
خداوند دلهاى بندگانش را بر این سرشته است که هر که به آنها خوبى کند، دوستش بدارند و هر که به آنها بدى کند، دشمنش بدارند.
تحف العقول: 53
سید محمد خاتمی در شهرستان اردکان ضمن اظهاراتی درباره تروریسم و خشونت گرایی، حکومت بشار اسد را متهم به سرکوب مردم کرد و گفت: امروز می بینیم که در منطقه ما چه وضع ناگواری حاکم است؛ مثلا در سوریه از یک طرف سرکوب مردم توسط حکومت مستبد و از سوی دیگر توسل زور از سوی جناح های متحجر واپس گرای آدم کش داریم. در عراق، در پاکستان و همه جای دنیا کم و بیش چنین وضعی را می بینیم.
این موضع خاتمی در حالی است که حاکمان مستبد کشورهایی نظیر عربستان نیز با همین نظر دست در دست آمریکا و متحدانش، مشغول کمک مالی و تسلیحاتی به تروریستهای تکفیری و وهابی اعزام شده از کشورهای عربی هستند.
حضرت فاطمه سلام الله علیها:
سَیِّدی... إلَیکَ المُشتَکى، وأنتَ المُستَعانُ والمُرتَجى؛
مولای من!... مرجع شکایات، تویى و از تو باید یارى خواست و به تو باید امید بست.
بحار الأنوار: ج 86 ص 104 ح 8
یکی از نقل قول های که در سال های اخیر به شدت مورد توجه قرار گرفت مربوط می شد به کلامی که رهبری معظم انقلاب بعد از مراسم عزای حضرت زهرا (س) هنگام صرف شام به یکی از حاضران فرمودند.
یکی از حاضرین در سفـره شام مراسم ایام فاطمیه بیت رهـبری نـقل کرده است که سخنران مراسم ، بعـد از سخنرانی در حسینه امام خمینی (ره) هنگام صرف شام در محضر مقام معظم رهبری به ایشان عرضه داشت :« برخی گلایه می کنند که چرا حضرتعالی با این کسالت جسمانی ، این قدر برای مراسم وقت می گذلرند و از اول تا آخر مراسم وقت می گذارند و از اول تا آخر مجلس فاطمیه و روضه را می نشینند .»
معظم له نیز در جواب فرمودند : « آنها نمی دانند، من رزق سال کشور را در شب های فاطمیه میگیرم .»
پیامبر خدا صلى اللَّه علیه وآله:
أمَّا ابنَتی فاطِمَةُ... هیَ ثَمَرَةُ فُؤادی، وهیَ روحِیَ الَّتی بَینَ جَنبَیَّ، وهِیَ الحَوراءُ الإِنسِیَّةُ؛
اما دخترم، فاطمه، همانا سَرور زنان جهان از آغاز تا پایان است. او پاره تنم، نور چشمم، میوه دلم، روح و جانم و حوریهاى به صورت انسان است.
امالی صدوق : ص 175 ح 178